Tråden for dumme spørsmål.

Denne er mørkere, lettdrikkelig og god! Oppskrift er å få tak i også:

 
Jeg synes en dark mild er et lettdrikkelig og smakfullt øl, med relativt beskjeden alkoholprosent. Kanskje det også trekker ned for noen.
 
Jeg skal brygge øl til et bryllup.
Har det klart når det gjelder det lyse ølet, men jeg tenkte å ha et mørkere øl som er lettdrikkelig for de fleste.
Enkelt å lage, gjerne med US-05 eller annen tørrgjær.
Noen som har et bankers forslag ?

Nå får jeg vel så mange forslag at jeg blir bare enda mer forvirret.
Hvor mørkt tenker du deg det?

En litt mørkere pilsnertype? Jeg har et øl jeg er godt fornøyd med, inspirert av Hansas Høstøl (som de dessverre ikke brygga i fjor). Det er et snilt og lettdrikkelig øl med litt farge, men ikke direkte mørkt; 13 EBC. Du finner oppskrifta her: https://forum.norbrygg.no/threads/hva-skal-du-brygge-idag.5718/post-621282

Humla kan du bytte med Mittelfrüh, Saaz eller noe annet klassisk, og gjæren med en eller annen god lagertørrgjær. Eller du kan brygge det med 05. Da blir det noe som ligner litt på en bitter, vil jeg tru.

Legger du inn en liten dose Carafa Special II, kan du gjøre det mørkere og få inn et hint av røsta karakter. Det trur jeg kan bli godt.
 
Lag en «snill amerikansk amber», humle forsiktig (min erfaring er i hvert fall at mye humlearoma/smak er en deal-breaker for mange). Karamell- og mørkt karamellmalt, heller enn Munich og gjæres med US-05.
Amber er absolutt en mulig kandidat.
Skal se på en oppskrift jeg brukte for lenge siden.
 
Denne er mørkere, lettdrikkelig og god! Oppskrift er å få tak i også:

Ja den der er god . Har brygget den for en god stund siden. Får kikke på oppskriften.
 
Hvor mørkt tenker du deg det?

En litt mørkere pilsnertype? Jeg har et øl jeg er godt fornøyd med, inspirert av Hansas Høstøl (som de dessverre ikke brygga i fjor). Det er et snilt og lettdrikkelig øl med litt farge, men ikke direkte mørkt; 13 EBC. Du finner oppskrifta her: https://forum.norbrygg.no/threads/hva-skal-du-brygge-idag.5718/post-621282

Humla kan du bytte med Mittelfrüh, Saaz eller noe annet klassisk, og gjæren med en eller annen god lagertørrgjær. Eller du kan brygge det med 05. Da blir det noe som ligner litt på en bitter, vil jeg tru.

Legger du inn en liten dose Carafa Special II, kan du gjøre det mørkere og få inn et hint av røsta karakter. Det trur jeg kan bli godt.
Har egentlig slått fra meg tanken på å brygge mere lager. Har 40 liter pils ferdig. Så blir det 40 liter Skoddehav.
Så tenkte jeg på en Amber ish ale. Men ikke for mye humle og bitterhet i.
 
Jeg skal brygge øl til et bryllup.
Har det klart når det gjelder det lyse ølet, men jeg tenkte å ha et mørkere øl som er lettdrikkelig for de fleste.
Enkelt å lage, gjerne med US-05 eller annen tørrgjær.
Noen som har et bankers forslag ?

Nå får jeg vel så mange forslag at jeg blir bare enda mer forvirret.
Jeg ville gått for en ordinary bitter. Et øl som bøttes ned på engelske puber. (Den ble det i hvert fall til Stella overtok). Legg den gjerne i øvre sjikt av alkohostyrke.

Kan forøvrig nevne at jeg til et bryllup leide en slik Lintr(?) kjøle og tappemaskin. ølet var karbonert på forhånd, men jeg trykket det frem med luft. Fungerte veldig bra. Enkelt sammenlignet med å dra med seg CO2.
 
Jeg ville gått for en ordinary bitter. Et øl som bøttes ned på engelske puber. (Den ble det i hvert fall til Stella overtok). Legg den gjerne i øvre sjikt av alkohostyrke.

Kan forøvrig nevne at jeg til et bryllup leide en slik Lintr(?) kjøle og tappemaskin. ølet var karbonert på forhånd, men jeg trykket det frem med luft. Fungerte veldig bra. Enkelt sammenlignet med å dra med seg CO2.
Har litt trua på en bitter også.
Jeg skal dyrke fram Wlp 013 og da passer en bitter bra.
 
Tja, hvorfor ikke bare bruke lagergjær?
Har hengt meg litt opp i en lettdrikkelig ale med ikke alt for mye bitterhet og humle for å tekkes de som ikke liker det. Har på menyen en Skoddehavklone for de som liker litt bitterhet og en litt nøytral pils samt en pils med Sladek som har mye smak og aroma.
 
Altbier er en god middelvei mellom pils og ale.
Noe tid siden sist jeg brygget stilen, men en god stilart brygget med k-97.
Har ikke brygget altbier før.
Sikkert en god øl .
Men vet ikke om jeg skal teste den ut for første gang i ett bryllup.
 
Hadde den i ukens øl i fjor høst. Husker den som en god opplevelse, og den er ikke så forskjellig fra en Bitter egentlig.. Bare tyske ingredienser i stedet for engelske.

Godt poeng. Flere bruker erfaringer her.

 
Jeg takker for alle svar.
Som jeg fryktet er jeg mere forvirret nå enn før jeg spurte :p
Jeg havner antagelig på en bitter eller en Irsk rød.
Begge er maltdrevet og ikke så veldig bitter.
 
Jeg takker for alle svar.
Som jeg fryktet er jeg mere forvirret nå enn før jeg spurte :p
Jeg havner antagelig på en bitter eller en Irsk rød.
Begge er maltdrevet og ikke så veldig bitter.
Bare gi ølet et eget navn. Altbier og Bitter er ikke navn som trekker folk som er ukjent med øltypen.

"Jaa, den var jo ikkje så bitter den her då"
"Altbier? Gammalt øl?"

- Hørt på Hareid
 
Tilbake
Topp