Mc.
Norbrygg-medlem
Brooklyn lager er god ja. Men tenkte på en ale. Brooklyn lager med Wlp 013 eller US 05 kanskje?Brooklyn lager, et nydelig øl som har litt mer maltsmak enn pils og som garantert alle liker.
Brooklyn lager er god ja. Men tenkte på en ale. Brooklyn lager med Wlp 013 eller US 05 kanskje?Brooklyn lager, et nydelig øl som har litt mer maltsmak enn pils og som garantert alle liker.
Amber er absolutt en mulig kandidat.Lag en «snill amerikansk amber», humle forsiktig (min erfaring er i hvert fall at mye humlearoma/smak er en deal-breaker for mange). Karamell- og mørkt karamellmalt, heller enn Munich og gjæres med US-05.
Ja den der er god . Har brygget den for en god stund siden. Får kikke på oppskriften.Denne er mørkere, lettdrikkelig og god! Oppskrift er å få tak i også:
![]()
HOPPY JOE - LERVIG BREWERY | STAVANGER, NORWAY
Brewed with Simcoe, Chinook and Nelson Sauvin hops, the caramel and chocolate malts complement piney, tropical fruit and citrus flavors and aroma. At 40IBU, this beer is not overly bitter, and the finish is a grapey/wine note from the Nelson Sauvin hops. Ingredients MALT: PILSNER MALT, PALE...lervig.no
Har egentlig slått fra meg tanken på å brygge mere lager. Har 40 liter pils ferdig. Så blir det 40 liter Skoddehav.Hvor mørkt tenker du deg det?
En litt mørkere pilsnertype? Jeg har et øl jeg er godt fornøyd med, inspirert av Hansas Høstøl (som de dessverre ikke brygga i fjor). Det er et snilt og lettdrikkelig øl med litt farge, men ikke direkte mørkt; 13 EBC. Du finner oppskrifta her: https://forum.norbrygg.no/threads/hva-skal-du-brygge-idag.5718/post-621282
Humla kan du bytte med Mittelfrüh, Saaz eller noe annet klassisk, og gjæren med en eller annen god lagertørrgjær. Eller du kan brygge det med 05. Da blir det noe som ligner litt på en bitter, vil jeg tru.
Legger du inn en liten dose Carafa Special II, kan du gjøre det mørkere og få inn et hint av røsta karakter. Det trur jeg kan bli godt.
Tja, hvorfor ikke bare bruke lagergjær?Brooklyn lager er god ja. Men tenkte på en ale. Brooklyn lager med Wlp 013 eller US 05 kanskje?
Jeg ville gått for en ordinary bitter. Et øl som bøttes ned på engelske puber. (Den ble det i hvert fall til Stella overtok). Legg den gjerne i øvre sjikt av alkohostyrke.Jeg skal brygge øl til et bryllup.
Har det klart når det gjelder det lyse ølet, men jeg tenkte å ha et mørkere øl som er lettdrikkelig for de fleste.
Enkelt å lage, gjerne med US-05 eller annen tørrgjær.
Noen som har et bankers forslag ?
Nå får jeg vel så mange forslag at jeg blir bare enda mer forvirret.
Har litt trua på en bitter også.Jeg ville gått for en ordinary bitter. Et øl som bøttes ned på engelske puber. (Den ble det i hvert fall til Stella overtok). Legg den gjerne i øvre sjikt av alkohostyrke.
Kan forøvrig nevne at jeg til et bryllup leide en slik Lintr(?) kjøle og tappemaskin. ølet var karbonert på forhånd, men jeg trykket det frem med luft. Fungerte veldig bra. Enkelt sammenlignet med å dra med seg CO2.
Har hengt meg litt opp i en lettdrikkelig ale med ikke alt for mye bitterhet og humle for å tekkes de som ikke liker det. Har på menyen en Skoddehavklone for de som liker litt bitterhet og en litt nøytral pils samt en pils med Sladek som har mye smak og aroma.Tja, hvorfor ikke bare bruke lagergjær?
Har ikke brygget altbier før.Altbier er en god middelvei mellom pils og ale.
Noe tid siden sist jeg brygget stilen, men en god stilart brygget med k-97.
Hadde den i ukens øl i fjor høst. Husker den som en god opplevelse, og den er ikke så forskjellig fra en Bitter egentlig.. Bare tyske ingredienser i stedet for engelske.Sikkert en god øl .
Godt poeng. Flere bruker erfaringer her.Hadde den i ukens øl i fjor høst. Husker den som en god opplevelse, og den er ikke så forskjellig fra en Bitter egentlig.. Bare tyske ingredienser i stedet for engelske.
![]()
Trollbryggeriet Slogen Altbier
Red/amber. Kremet med god bitterhet, preg av lyst og litt røstet malt, karamell, nøtt, humle og svale urter. Kr 57,90, 50 clwww.vinmonopolet.no
Bare gi ølet et eget navn. Altbier og Bitter er ikke navn som trekker folk som er ukjent med øltypen.Jeg takker for alle svar.
Som jeg fryktet er jeg mere forvirret nå enn før jeg spurte
Jeg havner antagelig på en bitter eller en Irsk rød.
Begge er maltdrevet og ikke så veldig bitter.
Tausa og Drengen kanskje?Bare gi ølet et eget navn. Altbier og Bitter er ikke navn som trekker folk som er ukjent med øltypen.
"Jaa, den var jo ikkje så bitter den her då"
"Altbier? Gammalt øl?"
- Hørt på Hareid
Det var vel drengen som var litt bitter først, men så ble det omvendt, så der har du et problemTausa og Drengen kanskje?
Hvem som er bitter er usikkert.
Går for en bitter tror jeg. Har Wlp 013 til dyrking nå .
Men da passer jo navnet da begge var bitter på et tidspunkt :-DDet var vel drengen som var litt bitter først, men så ble det omvendt, så der har du et problem![]()
Hvis du ikke har startet ville jeg gått for en svært lys og lett pils med mais, type Astoria-ish, og en litt mer fruktig og fyldig ordinary bitter med 4.0% ABV i forholdet 2:1. Folk er ikke så glad i alle etter pils.Jeg takker for alle svar.
Som jeg fryktet er jeg mere forvirret nå enn før jeg spurte
Jeg havner antagelig på en bitter eller en Irsk rød.
Begge er maltdrevet og ikke så veldig bitter.
Skal tenke på det. Har også erfaring at folk helst vil ha lyse øl.Hvis du ikke har startet ville jeg gått for en svært lys og lett pils med mais, type Astoria-ish, og en litt mer fruktig og fyldig ordinary bitter med 4.0% ABV i forholdet 2:1. Folk er ikke så glad i alle etter pils.