Det skal gå fint med 304 stål som jeg regner med det erEr det trygt å la bryggekjelen stå i en tynn pbw løsning over natta?
15 g / 10 liter
Eneste potensielle problem er at Pbw skal skylles med samme temp som vask for å unngå at mineraler fester seg på overflaten. Bløtt vann og lav dosering så er det nok ingen fare, men bruk romtemperatur på vannet så er den løstDet skal gå fint med 304 stål som jeg regner med det er
Jeg kommer også til å følge godt med på svarene.Jeg skal brygge øl til et bryllup.
Har det klart når det gjelder det lyse ølet, men jeg tenkte å ha et mørkere øl som er lettdrikkelig for de fleste.
Enkelt å lage, gjerne med US-05 eller annen tørrgjær.
Noen som har et bankers forslag ?
Nå får jeg vel så mange forslag at jeg blir bare enda mer forvirret.
@Finn Berger sin Best Bitter.Har det klart når det gjelder det lyse ølet, men jeg tenkte å ha et mørkere øl som er lettdrikkelig for de fleste.
Enkelt å lage, gjerne med US-05 eller annen tørrgjær.
Denne her er kjempe god. Jeg brygget den til et bryllup hvor kravet var en god porter i kakene.@Finn Berger sin Best Bitter.
Eller, spørs jo hvor mørkt du mener da. Porter kan vel være et alternativ.
70% pale/MO
15% brown
10% chocolate rye
5% beech smoked
Kan gjære med en engelsk tørrgjær, S-04 eller Nottingham funker begge. Humle med 4 gr / liter East Kent Goldings som kokes i en halvtime - thats it. Liker denne på OG rundt 1.052-56 ish.
Porter blir nok for mørk .@Finn Berger sin Best Bitter.
Eller, spørs jo hvor mørkt du mener da. Porter kan vel være et alternativ.
70% pale/MO
15% brown
10% chocolate rye
5% beech smoked
Kan gjære med en engelsk tørrgjær, S-04 eller Nottingham funker begge. Humle med 4 gr / liter East Kent Goldings som kokes i en halvtime - thats it. Liker denne på OG rundt 1.052-56 ish.
Blir Brooklyn lager for lys?Jeg skal brygge øl til et bryllup.
Har det klart når det gjelder det lyse ølet, men jeg tenkte å ha et mørkere øl som er lettdrikkelig for de fleste.
Enkelt å lage, gjerne med US-05 eller annen tørrgjær.
Noen som har et bankers forslag ?
Nå får jeg vel så mange forslag at jeg blir bare enda mer forvirret.
Jeg har droppet cara hell i forrige versjon. Den du tenker på har 70% pale ale, 12% brown, 8% coco rye, 8% cara hell og 2% beech smoked.Denne her er kjempe god. Jeg brygget den til et bryllup hvor kravet var en god porter i kakene.
Hvor mørkt tenker du deg det?Jeg skal brygge øl til et bryllup.
Har det klart når det gjelder det lyse ølet, men jeg tenkte å ha et mørkere øl som er lettdrikkelig for de fleste.
Enkelt å lage, gjerne med US-05 eller annen tørrgjær.
Noen som har et bankers forslag ?
Nå får jeg vel så mange forslag at jeg blir bare enda mer forvirret.
Brooklyn lager er god ja. Men tenkte på en ale. Brooklyn lager med Wlp 013 eller US 05 kanskje?Brooklyn lager, et nydelig øl som har litt mer maltsmak enn pils og som garantert alle liker.
Amber er absolutt en mulig kandidat.Lag en «snill amerikansk amber», humle forsiktig (min erfaring er i hvert fall at mye humlearoma/smak er en deal-breaker for mange). Karamell- og mørkt karamellmalt, heller enn Munich og gjæres med US-05.
Ja den der er god . Har brygget den for en god stund siden. Får kikke på oppskriften.Denne er mørkere, lettdrikkelig og god! Oppskrift er å få tak i også:
![]()
HOPPY JOE - LERVIG BREWERY | STAVANGER, NORWAY
Brewed with Simcoe, Chinook and Nelson Sauvin hops, the caramel and chocolate malts complement piney, tropical fruit and citrus flavors and aroma. At 40IBU, this beer is not overly bitter, and the finish is a grapey/wine note from the Nelson Sauvin hops. Ingredients MALT: PILSNER MALT, PALE...lervig.no