Tråden for dumme spørsmål.

Er ikke det helt avhengig av temperatur? Jeg har hørt huskeregler for disse, men da er også temperatur inkludert. 3 dager, 3 bar på 3 dager eller noe slikt..
 
  • Like
Reaksjoner: Ove
Dere som kjøper inn større pakker med tørrgjær, bruker dere vakuummaskiner da?
Regnes det som en nødvendighet?
 
Overflatearealet mellom væske og gass har også en del å si så "fullt fat" er ikke det samme som Fullt fat. Det vi gjør når vi kobler til co2 og rister fatene for å hurtigkarbonere, er å mangedoble overflaten hvor co2 tas opp. Har man et fullt fat (fullt til det kommer ut ventilen) så er det et lite stigrør i co2 koblingene som kommer under øloverflaten, da er arealet hvor gass går inn i væske noen kvadratmillimeter og karbonering tar evigheter. Kuren er som alltid: Drikk noen halvlitere øl slik at røret er over væskeoverflaten. Ihvertfall det jeg har erfart om øl på fat som nekter å la seg karbonere innen rimelig tid.
 
da er arealet hvor gass går inn i væske noen kvadratmillimeter og karbonering tar evigheter
CO2 legger seg på toppen av ølet også, litt dødrom om er det alltid, så området der gass har kontakt med væske er like stort om det er lite eller mye øl i fatet.
 
Ja, skjønner det - men det blir for mye plast for meg. Her skal det helst være plastfritt bryggeri, så da må jeg heller ha det litt mer kummerlig.
Kan jo nevne det da at om du kjøper poser fra Lava så er de uten mykningsmidler. Food safe og sorteres i plastavfallet ditt. :)

 
Nei, men det blir jo mye mindre. I tillegg er de gjenbukbare.
Kona ville steila jeg gikk til innkjøp av vakuumeringsmaskin, og jeg bør ha henne med på laget.
Plast er jo et fantastisk produkt. Hva er galt med det, så lenge du sørger for at det blir gjenvunnet framfor å bli kastet i søpla/havet?
 
Tilbake
Topp