Jeg heller ikke tilbake, men tar en smaksprøve. Både ved måling av OG, underveis og ved måling av FG.Hei, godt mulig dette har blitt spurt om før, men jeg fant ingenting ved å søke.
Når man skal måle gravity underveis i gjæringsprosessen, så lenge hydrometeret og prøverøret er desinfisert, er det bare å helle prøven tilbake i gjæringsbøtta etterpå?
Det hadde jeg ikke tenkt på i det hele tatt, takk!Jeg heller ikke tilbake, men tar en smaksprøve. Både ved måling av OG, underveis og ved måling av FG.
Da får du et inntrykk av hvordan ølet blir.
I teorien skal det gå bra så lenge ølet ikke er utgjæret, men hvorfor ta sjansen for 1 dl øl? Heller smak og bli kjent med hvordan øl utvikler seg i løpet av gjæringsprosessen.Hei, godt mulig dette har blitt spurt om før, men jeg fant ingenting ved å søke.
Når man skal måle gravity underveis i gjæringsprosessen, så lenge hydrometeret og prøverøret er desinfisert, er det bare å helle prøven tilbake i gjæringsbøtta etterpå?
Jeg bruker billigste oppvaskmaskinoulver fra Xtra, First Price eller tilsvarende Rema. Det fungerer godt nokTakk for svar.
Jeg har et nytt spørsmål angående rengjøring av utstyret etter endt brygging:
Jeg regner med det må gjøres grundig rengjøring av alt utstyr etter hvert brygg - og ser folk nevner PBW, som inneholder natriumkarbonat. Jeg har tilgang til et litt mer heavy duty rengjøringsmiddel via jobben som heter Climax Cipton som inneholder natriumhydroksid. Slik jeg skjønner det skal det være innafor å bruke dette til i stedet for PBW, men er det noen som har erfaring med det? Ser Gemini anbefaler rundt 4-33ml per liter vann alt ettersom hvor skittent utstyret er. Høres det riktig ut eller er jeg helt på bærtur?
Hvorfor kjøpe first price biff om man har tilgang på gratis wagyuJeg bruker billigste oppvaskmaskinoulver fra Xtra, First Price eller tilsvarende Rema. Det fungerer godt nok![]()
Takk for svar.
Jeg har et nytt spørsmål angående rengjøring av utstyret etter endt brygging:
Jeg regner med det må gjøres grundig rengjøring av alt utstyr etter hvert brygg - og ser folk nevner PBW, som inneholder natriumkarbonat. Jeg har tilgang til et litt mer heavy duty rengjøringsmiddel via jobben som heter Climax Cipton som inneholder natriumhydroksid. Slik jeg skjønner det skal det være innafor å bruke dette til i stedet for PBW, men er det noen som har erfaring med det? Ser Gemini anbefaler rundt 4-33ml per liter vann alt ettersom hvor skittent utstyret er. Høres det riktig ut eller er jeg helt på bærtur?
Jeg bruker billigste oppvaskmaskinoulver fra Xtra, First Price eller tilsvarende Rema. Det fungerer godt nok![]()
Er det gratis, bruk dette. Jeg hadde nok startet med en tynn blanding. Husk gode hansker og helst også briller.Hvorfor kjøpe first price biff om man har tilgang på gratis wagyu![]()
Selvfølgelig. HMS førstEr det gratis, bruk dette. Jeg hadde nok startet med en tynn blanding. Husk gode hansker og helst også briller.
Ja såpass har jeg fått med meg! Men skal jeg først begynne å brygge så vil jeg helst gi meg selv de beste forutsetninger for å lykkes, så gjør heller litt for mye enn litt for lite!Husk også at det er mye viktigere å være nøye på kald side, alt som uansett skal koke ikke trenger være skinnende rent til en vær tid
Selvom det også er tilfredstillende ;-)
Da vet jeg detPersonlig bruker jeg ikke kaustisk soda med mindre jeg må. Ingen vits i å skyte med kanon når rifle holder. Ubekvemt å jobbe med alt verneutstyr hansker, briller, gassmaske. Bare for å spare 5,- kr i oppvaskpulver.![]()
Kaustisk soda er kjekt å benytte på utstyr man mistenker er infisert av Brett/villgjær, men særlig mot LAB, (melkesyreproduserende bakterier: lactobacillus, pediococcus). Disse produserer beskyttende biofilm, som kaustisk soda fjerner, og høy pH dreper bakteriene.Da vet jeg det
Da blir jeg nok å satse på PBW eller opp vaskepulver i førsten, så kan jeg heller ha kaustisk soda i bakhånd dersom ting blir ekstra møkkete![]()
Når vi først er inne på vaskemidler, vil PBW fjerne/drepe enzymrester etter en hop creep? Jeg kan ikke ha varmt vann i PET gjæringskaret.Kaustisk soda er kjekt å benytte på utstyr man mistenker er infisert av Brett/villgjær, men særlig mot LAB, (melkesyreproduserende bakterier: lactobacillus, pediococcus). Disse produserer beskyttende biofilm, som kaustisk soda fjerner, og høy pH dreper bakteriene.
Oksygen og brusestein. Ingenting annet kommer i nærheten, men mørtelvisp på drill er i det minste litt morsomt.Beste metode for oksyginering av vørter før gjæring? Ser noen setter gjæringskar på ei pute og vugger, og så på YouTube/brewshop at man også kan bruke en Grainfather Whirlpool Aeration Brewing Paddle. Noen som har erfaring med denne?
Og bruker du tørrgjær trenger du ikke å oksygenere.Beste metode for oksyginering av vørter før gjæring? Ser noen setter gjæringskar på ei pute og vugger, og så på YouTube/brewshop at man også kan bruke en Grainfather Whirlpool Aeration Brewing Paddle. Noen som har erfaring med denne?
Oksygen og brusestein. Ingenting annet kommer i nærheten, men mørtelvisp på drill er i det minste litt morsomt.
Ja ikkesant. Det var jeg ikke klar over. Har kjøpt allgrain-sett fra brewshop, regner med det er tørrgjær som følger med?Og bruker du tørrgjær trenger du ikke å oksygenere.