Finn Berger
Moderator
Trur det der er en veldig god måte å gjøre det på. Kan legge til at du bør oksygenere vørteren ved andre tilsetning. Gjæren som har formert seg, har jo halvert lagrene av steroler, så "gevinsten" ved at den har gjennomført en runde med formering - og altså i teorien har fordoblet celletallet - forsvinner om den ikke tilføres oksygen. (I teorien fordobler du tallet på gjærceller når du gjør dette, og oksygenerer. Det er nok å overdrive, men du øker sjansene for en god gjæringsprosess.)Med mer erfaring, kan du sjonglere litt…
Her kan du eksempelvis ta halve kornet og meske som planlagt, tilsette tre pakker og vente ett døgn. Gjæringen vil da trolig starte i løpet av et døgn.
Dagen etter kan du meske resten og tilsette i det samme gjæringskaret. Siden gjæren har formert seg, vil den kunne ta begge bryggedagene videre i gjæringen.
Anbefalt: nei
Det er heller ikke en trippel salto med skru og blow off som brygg nr tre.
Les @Terjedd: du er tøff (i tryne)
Kjør på.
Det blir (alltid) øl, selv om kvaliteten tidvis gis vurderingen ‘eksperiment’ i stedet for ‘nydelig’
Tommel opp, og hold oss orientert
NB! Oksygener vørteren før tilsetning heller enn å gi en runde med oksygen i det gjærende ølet hvis du bruker reint oksygen. Reint oksygen er faktisk giftig for gjæren. (Trur ikke effekten er dramatisk, men det er en belastning som du kan unngå å utsette gjæren for, og da er det jo lurt å gjøre det.)