Hallstein
Norbrygg-medlem
Hei !
Driver med forberedelser til mitt første lagerbrygg (Munich Helles), og har kommet over enda ett par spørsmål jeg lurer på: (Alvor som jeg maser!)
- Hvor viktig er pH i mesken når man brygger slikt øl? Jeg har tilgang på pH-strips som brukes i skolen (bayer) som måler hele pH (5-6-7 osv)
Planlegger å kjøre 100% Weyermann pilsenermalt. Vannet mitt har helt vanlig norsk hardhet, og jeg planlegger å tilsette 1g CaSO4 og 2g CaCl2 pr 10L vørter
- Hvor viktig er det å fjerne alt trub etter kok? Vanligvis tømmer jeg alt sammen oppi gjæringsdunken, da jeg sjelden gjenbruker gjær, og trubet har en tendens til å pakke seg ganske solid etter 2-3 dager (3L trub på dag 1, 1-1,5L trub på dag 3)
Driver med forberedelser til mitt første lagerbrygg (Munich Helles), og har kommet over enda ett par spørsmål jeg lurer på: (Alvor som jeg maser!)
- Hvor viktig er pH i mesken når man brygger slikt øl? Jeg har tilgang på pH-strips som brukes i skolen (bayer) som måler hele pH (5-6-7 osv)
Planlegger å kjøre 100% Weyermann pilsenermalt. Vannet mitt har helt vanlig norsk hardhet, og jeg planlegger å tilsette 1g CaSO4 og 2g CaCl2 pr 10L vørter
- Hvor viktig er det å fjerne alt trub etter kok? Vanligvis tømmer jeg alt sammen oppi gjæringsdunken, da jeg sjelden gjenbruker gjær, og trubet har en tendens til å pakke seg ganske solid etter 2-3 dager (3L trub på dag 1, 1-1,5L trub på dag 3)