erikraude
Norbrygg-medlem
Da er det bare å gå rett i isolasjon før det når min kjeller, ihvertfall!Snakker vi om en pandemi her?
For en forferdelig tanke, alt øl i hele verden infisert... samtidig
Da er det bare å gå rett i isolasjon før det når min kjeller, ihvertfall!Snakker vi om en pandemi her?
For en forferdelig tanke, alt øl i hele verden infisert... samtidig
2 meter mellom kvar flaske so ordnar det segSnakker vi om en pandemi her?
For en forferdelig tanke, alt øl i hele verden infisert... samtidig
2 meter mellom kvar flaske so ordnar det seg
Har du målt SG Finn på det som har blitt overkarbonert og sett kor mykje lenger ned en FG det har gått?
Snakker vi om en pandemi her?
For en forferdelig tanke, alt øl i hele verden infisert... samtidig
alt hjemmebrygg er vel infisert, det er vel kun graden det kommer ann på?Snakker vi om en pandemi her?
For en forferdelig tanke, alt øl i hele verden infisert... samtidig
Jeg tror at de mest nøye hjemmebryggere har lavere grad av infisert øl enn kommersielle bryggerier. Her gås det hvertfall natert til verks på både fat og flasker før man har øl på de.alt hjemmebrygg er vel infisert, det er vel kun graden det kommer ann på?
Jeg har også opplevd dette et par tre ganger på nesten 40 brygg. Jeg synes også skummet har større bobler enn normalt og at det kommer sakte ut av flasken hvis den blir stående. Jeg skal ikke utelukke infeksjon, men synes som Finn Berger innledet med at smaken ikke endrer seg merkbart. Det har vært i en Amber med tørrhumle gjæret med WLP007 og en Blonde gjæret med BE-256 Abbaye. Denne gjæret litt dårlig ut og ble flasket etter 3 uker, men det er mulig at gjæren kan ha spist mer ifm karbonering. Har også opplevd det i de lengst stående flaskene av en Dry Stout gjæret med Nottingham ( gjæret litt dårlig ut den også) som ble oppbevart i matbod. Jeg vet jeg har lest om effekten fra tørrhumle i en tråd for en tid tilbake, men ofte har dette kategorisk blitt definert som infeksjon.Er det noen erfaringer på gjærtyper eller malt som går igjen? Jeg har opplevd det på et hveteøl, en IPA og en Britisk Bitter. Hop Creep er nevnt. Det er vel først og fremst ved tørrhumling og kan ha vært årsaken på IPA'en, men i så fall ikke på de andre to. Det kan selvsagt snike seg med noen gjester i en flaske, men ikke systematisk i alle gamle flasker på en batch.
Jeg har også tenkt at det skjer noe med gjær eller øl. At sukkeret over tid kan brytes ned til gjærbart eller at gjæren greier å tygge mindre gjærbart sukker bare den får tid nok på seg eller at gjæren muterer litt på flaske.
Jeg synes også at det skummet som oppstår er annerledes enn det "rette" skummet. Synes det blir luftigere med større bobler.
Sent fra min SM-N950F via Tapatalk
Klart, men å tro at ølet til en hjemmebrygger er fri for infeksjon er som å tro på gud, tro.Jeg tror at de mest nøye hjemmebryggere har lavere grad av infisert øl enn kommersielle bryggerier. Her gås det hvertfall natert til verks på både fat og flasker før man har øl på de.
Jeg tror ikke. Jeg vet, når jeg har testet 500 dager gammelt øl senest i dag og det er uten infeksjon. Tro kan du holde for deg selv. Du kan hvertfall være sikker på at om jeg oppdager noe galt med mitt eget øl, så BER JEG IKKE til en utenomjordisk eventuell eksistens for å rette på det. Kanskje jeg spør kona om hjelp til sanitering av tappelinje, fat og flasker.Klart, men å tro at ølet til en hjemmebrygger er fri for infeksjon er som å tro på gud, tro.
TYPICAL ANALYSIS:Jeg tror ikke. Jeg vet, når jeg har testet 500 dager gammelt øl senest i dag og det er uten infeksjon. Tro kan du holde for deg selv. Du kan hvertfall være sikker på at om jeg oppdager noe galt med mitt eget øl, så BER JEG IKKE til en utenomjordisk eventuell eksistens for å rette på det. Kanskje jeg spør kona om hjelp til sanitering av tappelinje, fat og flasker.
Jeg tror at de mest nøye hjemmebryggere har lavere grad av infisert øl enn kommersielle bryggerier. Her gås det hvertfall natert til verks på både fat og flasker før man har øl på de.
....Hvis man også bruker fat, skjer det også med fat som er tvangskarbonert?
...Jeg skal straks og med en gang skrive det opp i boken min...
Har vi fått Politimester Bastian innom på forumet?
D'oh! Da er jo ALT ØL infisert da!TYPICAL ANALYSIS:
% dry weight: 94.0 – 96.5
Viable cells at packaging: > 6 x 109 /g
Total bacteria*: < 5 / ml
Acetic acid bacteria*: < 1 / ml
Lactobacillus*: < 1 / ml
Pediococcus*: < 1 / ml
Wild yeast non Saccharomyces*: < 1 / ml
okey
Bortsett fra det som er pasteurisert, da.D'oh! Da er jo ALT ØL infisert da!
Med mindre disse tallene viser deteksjonsgrenser, hvilket de nesten helt sikkert gjør.. At en organismes eventuelle tilstedeværesle oppgis som mindre enn et visst antall pr milliliterbetyr ikke at den er til stede i det hele tatt, men at den kan være det. Man må ha ekstremt sensitive verktøy for å kunne påvise noe i så ekstremt små konsentrasjoner. Færre enn én celle pr. milliliter har uansett ingen praktisk betydning for vårt bruk. Sannsynligvis er det ingen i det hele tatt, men det disse tallene sier, er i praksis at det ikke er mulig å påvise tilstedeværelse. Det er svært sannsynlig at det er langt flere mikroorganismer i det ferdige ølet vi lager, enn i gjæren du kjøper fra produsent. Disse tallene er både et forbehold og en minimumsstandard.D'oh! Da er jo ALT ØL infisert da!
Ja jeg tror det er litt i alt øl som ikke er pasteurisert, men at det er av all verdens betydning tviler jeg på, det nok som nevnt over hær ikke alltid de er til stede, men antar at det er sjeldent den er helt fri for bakterier, som sagt betyr det vel lite så lenge man ikke lagrer ølet sitt i årevisD'oh! Da er jo ALT ØL infisert da!