Usmak i IPA

trulsnilsen

Norbrygg-medlem
Har brygget to brygg som har fått samme usmak.

Hvete-IPA'n fra juni og Svart-IPA'n fra oktober har begge fått en slags tørr og spiss smak som sitter igjen i munnen en liten stund. Skal jeg beskrive smaken, så vil jeg si at jeg forbinder den med lukta av sement/betong...

Noen andre som har opplevd lignende?
Har ikke hatt noen bryggetabber eller temperaturavvik under gjæring. Heller ikke hatt denne usmaken på noen andre brygg i mellomtida (APA og JuleAle)
Jeg har muligens brukt citra fra samme pakke til begge disse brygga, så det kan være årsaken til smaken.

På hveteipa'n fra juni avtar smaken med tida, så det vil vel kanskje også skje med den svarte ipa'n.
Vi snakker jo om ferskvare her, så humlesmak og -aroma avtar jo også ;-)
 
Ikke lett å synse uten å smake eller være med på prosessen, men et forslag kan være å se på gjæringsforløpet. Hvordan oksygenerer du? Nok og ikke for mye er nøkkelen her, pitchtemp og temp under gjæring er utslagsgivende, og hvor mye gjær du bruker. Hvor lang tid tok det å gjære ut?
 
Tilbake
Topp