Eduard
Norbrygg-medlem
Det er for tiden mange hjemmebryggere som i hovedsak bruker fat til ølet sitt. Nå lurte jeg litt på hvordan dere rengjør og desinfiserer dem.
Jeg pleier å tømme fatet for ølrester, skyller godt i bunnen og bruker oppvaskbørste til å fjerne smuss. Stigerøret skylles også. Så skyller jeg igjen og fyller fatet med varmt vann og ca 1 dl klorin (den blå flasken slik den selges i matvarebutikker). Alt dette gjør jeg på badet slik at det ikke blir rotete på stuen.
Når fatet har stått en stund så tømmer jeg fatet og skyller det godt etter med vann og lar fatet stå oppned på et rent håndkle. Nå har det seg slik at jeg ikke ofte vasker fat siden de fleste vaskes hos foreningen vår. Og jeg har så mine tvil omtrent min vaskemetode.
Sånn, hvordan dar dere tak i denne noe kjedelige men høyst nødvendige aktiviteten?
Jeg pleier å tømme fatet for ølrester, skyller godt i bunnen og bruker oppvaskbørste til å fjerne smuss. Stigerøret skylles også. Så skyller jeg igjen og fyller fatet med varmt vann og ca 1 dl klorin (den blå flasken slik den selges i matvarebutikker). Alt dette gjør jeg på badet slik at det ikke blir rotete på stuen.
Når fatet har stått en stund så tømmer jeg fatet og skyller det godt etter med vann og lar fatet stå oppned på et rent håndkle. Nå har det seg slik at jeg ikke ofte vasker fat siden de fleste vaskes hos foreningen vår. Og jeg har så mine tvil omtrent min vaskemetode.
Sånn, hvordan dar dere tak i denne noe kjedelige men høyst nødvendige aktiviteten?