Brygget et forsøk på en slags Kølsch for første gang og forventet en noe krisp Ale, men opplever at det ble noe "vinøst" preg med endel banansmak. Mener jeg hadde nok og frisk gjær fra gjærstarter i 2 steg og full kontroll på gjæringstemp med stc1000 styrt kjøleskap, startet gjæring på 15 gr og økte gradvis til 17-18 grader. Har lagret etter flasking i kjøleskap 4-6 grader i 3 uker. Jeg er ukjent med wlp029 og Kølsch, men forventet en mere krisp og diskre karakter i smaken, ikke en fremtredende vinøs og banansmak.
Noen som har formening om hva det kan være eller er det bare jeg som er ukjent med Wlp029/Kølsch smak ?
BeerSmith 2 Recipe Printout -
http://www.beersmith.com
Recipe: Krølsj
Brewer:
Asst Brewer:
Style: Kölsch
TYPE: All Grain
Taste: (30,0)
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 62,62 l
Post Boil Volume: 55,12 l
Batch Size (fermenter): 51,00 l
Bottling Volume: 50,00 l
Estimated OG: 1,045 SG
Estimated Color: 4,3 EBC
Estimated IBU: 27,8 IBUs
Brewhouse Efficiency: 78,00 %
Est Mash Efficiency: 81,1 %
Boil Time: 90 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
10,00 g Calcium Chloride (Mash 60,0 mins) Water Agent 1 -
5,00 g Gypsum (Calcium Sulfate) (Mash 60,0 mins Water Agent 2 -
9,20 kg Pilsner (2 Row) UK (2,0 EBC) Grain 3 92,9 %
0,35 kg Vienna Malt (Weyermann) (5,9 EBC) Grain 4 3,5 %
0,35 kg Wheat (BestMälz) (4,0 EBC) Grain 5 3,5 %
68,00 g Perle [6,70 %] - Boil 60,0 min Hop 6 24,1 IBUs
1,00 Items Whirlfloc Tablet (Boil 15,0 mins) Fining 7 -
25,00 g Hallertauer Mittelfrueh [4,00 %] - Boil Hop 8 2,6 IBUs
2,00 tsp Yeast Nutrient (Boil 15,0 mins) Other 9 -
25,00 g Hallertauer Mittelfrueh [4,00 %] - Boil Hop 10 1,1 IBUs
5,0 pkg German Ale/Kolsch (White Labs #WLP029) [ Yeast 11 -
0,66 oz Clearfine (Primary 0,0 days) Fining 12 -
Mash Schedule: Temperature Mash, 2 Step, Light Body
Total Grain Weight: 9,90 kg
----------------------------
Name Description Step Temperature Step Time
Protein Rest Add 55 l of water and heat to 55,0 C o 55,0 C 5 min
Saccharification Add 0 l of water and heat to 64,0 C ov 64,0 C 60 min
Mash Out Heat to 78,0 C over 10 min 78,0 C 5 min
Notes:
------
Created with BeerSmith 2 -
http://www.beersmith.com
-------------------------------------------------------------------------------------