Finn Berger
Moderator
Det kommer jo an på hvor gammel gjæren er. Den har vel et halvt år fra prod.dato til best før/bruk før. Med mindre du begynner å nærme deg utløpsdatoen, vil jeg tro det går greit å klemme dem oppi.
Hadde kjølt ned over noen flere dager hvis gjæren skulle brukes videre.
Ellers så går det kanskje ett par dager før den er nede på 4-5C i mine kjøleskap.
Men klart blir det med tiden samme hva du gjør.
Forøvrig så er det noe sent med diacetyl rest nå etter tre uker, men det skader ikke....
Går an å slenge nedi en liten mengde sukkerlake og/eller røre litt opp, men ingen garantier.Jeg har en brown ale med OG på 1049 som har stoppet på 1020. Mangroves #03 dark ale gjær. Hvordan kan jeg få gang på gjæringen igjen? Har stått på 19 grader i 12 dager, og 20,5 grad i 2 dager nå.
Kan det være en idè å ta en humlepose /strømpe eller noe lignende rundt hevert når man stikker om, så minst mulig bunnfall og sedimenter kommer med?