Einar Michelsen
Norbrygg-medlem
Jeg ville gått for tørrgjær. Bruk heller starteren en gang du har tid til å dekantere bort "starterølet".Bør jeg bruke tørrgjær istedet?
Jeg ville gått for tørrgjær. Bruk heller starteren en gang du har tid til å dekantere bort "starterølet".Bør jeg bruke tørrgjær istedet?
Hadde kjølt ned over noen flere dager hvis gjæren skulle brukes videre.
Ellers så går det kanskje ett par dager før den er nede på 4-5C i mine kjøleskap.
Men klart blir det med tiden samme hva du gjør.
Forøvrig så er det noe sent med diacetyl rest nå etter tre uker, men det skader ikke....
Går an å slenge nedi en liten mengde sukkerlake og/eller røre litt opp, men ingen garantier.Jeg har en brown ale med OG på 1049 som har stoppet på 1020. Mangroves #03 dark ale gjær. Hvordan kan jeg få gang på gjæringen igjen? Har stått på 19 grader i 12 dager, og 20,5 grad i 2 dager nå.