Jo-Helge
Norbrygg-medlem
JaOpna ein halv liter av pilsen min bare stått på flasker en uke men synest det smaker gjær av ølet og er ikke blitt klart. Er det sånt som kommer seg med tiden?
Sent fra min SM-A300FU via Tapatalk
JaOpna ein halv liter av pilsen min bare stått på flasker en uke men synest det smaker gjær av ølet og er ikke blitt klart. Er det sånt som kommer seg med tiden?
Om du deler differansen mellom original gravity (OG) og final gravity (FG) med 7,5 får du tilnærmet abvhei eg lagde en pils der og var 1.047 og nå når den var ferdig gjæra var den 1010 hvor mye alkohol er det i den da ?
Det blir vel omtrentlig uansett hvilken formel man bruker.Synest å huske at Gahr skrev i en tråd at han delte på 7.5 for enkelthets skyld47-10=37 / 7 =4,93% Alc
Eller
47-10=37 x 0,125 = 4,62% Alc
Sånn nå håper jeg at Steffen Henriksen ikke er komplett forvirret......
Forøvrig stor differanse på disse to utregnings metodene.
Hva er hensikten med å la vørteren koke 10 min før du slenger i første bitterhumla?
Ser mange oppskrifter vil ha deg til å gjøre det, men jeg skipper det nesten alltid
Skummer bare av grumset og slenger i humla etter det
Det er vel for å fordampe mer av forløperne til dms. 60 minutter er et minimum av koketid, så mange vil koke lenger for å være på den sikre siden.bumper denne igjen
Ser ut som den er ganske lik maltbasen til walkendorff amber ale? Den er jo ganske god
Det kommer selvfølgelig an på hvor mye gjær du har i utgangspunktet fra vaskingen og hvor stor batchen er.... Min erfaring er at det holder med å vekke gjæra til live og gi den litt oppfrisking etter en mnds hvile (Deler en vasket 25l batch i to og lager en starter på ca 1.5l til en ny 25l batch). Bunnfelling og dekantering er selvfølgelig best, men må man så må man....Satte i går en starter på en 4-6 uker gammel vasket gjær, wlp028. Planen er at den skal brukes i dag og at celletallet forhåpentligvis har doblet seg. Får heller ikke dekantert gjærflaska så alt må nedi gjæringsbøtta. Bør jeg bruke tørrgjær istedet?