Dette ER et dumt spørsmål. Jeg har faktisk ikke smakt noen utgaver av stilen jeg har brygget, Doppelbock, men ville teste ut teknikk for high gravity lager.
Søt, jeg vil si for søt ifht det jeg er vant til, tror den er for søt i det hele tatt. OG 80 FG 26. Men aromaen og smaken er helt sjukt rik, gjorde en kaldfermentering hele veien på denne. Masse mørk tørket frukt, malt, og i det hele tatt et måltid. Vanvittig mye god maltsmak i den. Men den føles mer som en slags avec du serverer i 0.2 til desserten.
Men, for de som er vant til øl med en tørr finish: oppleves doppelbock som "søt"? Jeg antar jo at jeg har bommet kraftig, men er ikke sikker. Target (stikke fingeren i luften target) var vel rundt 1.025. Og så ser jeg i ettertid at den store pilsner mengden nok er feil for stilen, og kan være en bidragsyter til sødmen, jeg rippet bare en oppskrift fra nettet for å prøve.
Jeg ser at jeg ikke har klart å lagre vannprofilen til denne, jeg mistenker at noe av sødmen kommer fra CaCl, men tja, får gå opp og låse meg inn i skapet og piske meg selv for at jeg ikke klarte å lagre den vannprofilen.
Tips til referanseøl på dobbelbock? High gravity og kaldfermentering var spennende, så det må jeg gjøre mer av.