Hva med å topphøste?
Spørsmålet hører i det minste hjemme i denne tråden![]()
Det er veldig akuelt. Pr nå så er det krausen ut av en annen verden, men foreløpig skumkrausen, så må vente en dag eller to. Jeg tilsatte jo gjær for 9-10 grader, og ikke 18.
Hva med å topphøste?
Spørsmålet hører i det minste hjemme i denne tråden![]()
Hva med å topphøste?
Spørsmålet hører i det minste hjemme i denne tråden![]()
Etter ferdig gjæring av pils så anbefaler flere å ta den sakte ned til mot null grader. Hva innebærer det? Er 1 grad hver tolvte time OK?
Ops, du har selvfølgelig rettHvis du brygger hver andre til tredje helg, så vil du vel ikke ha noe overlapp? Ta ut det tappeklare fatet før du setter inn det nye.
Ser ikke ut som jeg rekker å koke vørteren i dag. Hvor farlig er det å la den stå tildekket til i morgen tidlig og ta kok da?
Meskingen ferdig, fikk gitt den et raskt oppkok før jeg måtte gi meg.Utmesk på over 82 grader så bør du være safe.
Takk for raskt svarEtter en en uke så kan den fortsatt krype ned noen få poeng. Det å varme opp vørteren til 80c var nok ingen tabbe. Du bør heller se på mesketemperatur, gjærmengde, oksygen og gjærhelse.
Takk for raskt svar
Flott, jeg skal gi den en sjanse frem til flasking. Tror jeg kokte bort litt mye og endte opp med kun 17 liter av målet som var 20. Mesketemperaturen var stabil. Kontrollerte med termometer nå og da og den stemte nogenlunde. Fikk ikke 100 grader, men kun 98/99.
Gjæren var en trappistgjær som skulle ha vært relativt fersk, men oppførte seg rart. Når jeg smekte til ballen i gjærposen så blåste den seg ikke opp før utpå kvelden. Kanskje det var den?
Oj, her er det nye muligheter jeg ikke var klar over en gang! Takk for tips. Skal lete etter stoff på nettet og lese meg litt opp.Klart den er verdt en flaske! Om du ikke liker den som den er start eksperimenteringen. Det finnes gjær som tar den ned. Brett, vingjær ..... . Del batchen i to og prøv begge .... Masse muligheter!
Heisan, la meg først si takk for all hjelp hittil!Hvilken gjær brukte du? Kan være at du sitter i «1.020 pausen» som noen belgiske gjærtyper utøver, før de kryper videre nedover. Da kan det være at du ser på tre til fire uker gjæringstid for å komme i mål.
Lagde du gjærstarter?Heisan, la meg først si takk for all hjelp hittil!
Jeg brukte Wyeast 3787 Trappist. Kanskje jeg bare skal la ølet være i karet ett par uker lenger. Har tappet ut trub og gjærrester over flere dager etter at stormgjæringen var over. Da er det kanskje håp likevel![]()