Skal brygge min første NEIPA, og kom til å lure på hvordan man gjør det med whirlpool humling, etter man har kjølt ned til 80*C.
Humle>Whirlpool>Vente 30 min.
Eller
Humle>Vente 30 min.>Whirlpool
Kanskje hipp som happ....., men spør allikevel.
Du spør vel om du skal la den stå i ro eller ikke i de tredve minuttene den skal holdes på 80 grader?
Så vidt jeg veit spiller det en viss rolle - men antakelig liten når du holder så lenge som 30 minutter. Vær oppmerksom på at du får mye bitterhet ut av humlene dine med 30 minutter på 80 grader.
Takk for svar! Kjører whirlpool med en gang etter humling da, så får ting tid til å sette seg før overføring.
Bitterheten er regnet med, da dette blir første humle tilsetting.
Beersmith sier 46 IBU. Det er 100g Mosaic 12,4%, på en 23 liters batch. Kan ikke velge grader, men steep/whirlpool.
Stemmer ganske bra med oppskriften til Apocalyptic Thunder Juice, som jeg har basert meg endel på.
Man kan velge grader i settings.
Samt boil hops carry over og utilization på både wp og boil..Et ormehull der altså.
Man kan velge grader i settings.
Samt boil hops carry over og utilization på både wp og boil..Et ormehull der altså.
Har ikke nyeste versjon jeg da. Kan justere utilization på wp, som står på 50% ved 90C. Er vel litt mindre på 80C, men lar instillingene være som dem er, da jeg ikke har snøring.
Men, om en tre ukers tid får jeg hvertfall en fasit på om det ble innafor min smak eller ikke.
Må ha noko meir friskt på fat til sommaren, og bruke opp litt rester.. har eit par pakkar WB06 i kjøleskapet. Meiner eg har lest om ei oppskrift på eit slags sommarøl her ein plass, men finn ikkje det igjen.. var det di oppskrift @Miguel ?
TakkerJa. 95% pils, 5% flaket hvete, tettnang eller hvilke humle du vil til ca 20 ibu, OG 1.048 ish. Den gjærer ned til 1.006 - 1.008. Pitch på 24 grader, hold der i fire dager så kan du la den synke hvis du vil . Jeg har pleid å bruke 48 timer på å kjøle ned til ti grader og så holdt der i ett døgn eller to såvidt jeg husker, for å bunnfelle ut noe gjær flør flasking. Det som er veldig viktig er at gjæren IKKE rehydreres, ellers blir det et veldig kjedelig øl. En pakke pr 25L. Klem til med knust korianderfrø og hvis du vil, karboneres med speise til ønsket g/l evt fates, sukrose vil sette et forferdelig preg på dette ølet (i min gane iallefall).
Jeg har en Coopers Real Ale gjærende på sjette døgnet. Da ska jeg vist måle sukkerinnholdet som er igjen. Kan jeg da tappe i målebegeret via krana på gjæringskaret eller må jeg øse fra oven og helle i målebegeret ?
Har litt lite nyere Mittelfruh, men en uåpnet halvkilo pose dukket opp i fryseren.
Hvis den lukter godt, går det å bruke den i pils? 2014 årgang.