Lars___Erik
Norbrygg-medlem
Har du dokumentasjon på det?Mange bokser slipper også visstnok inn mye oksygen, så jeg er usikker på om de egentlig er no bedre enn flasker
Har du dokumentasjon på det?Mange bokser slipper også visstnok inn mye oksygen, så jeg er usikker på om de egentlig er no bedre enn flasker
Det er her jeg har det fraHar du dokumentasjon på det?
Denne kan være verd å høre på https://beersmith.com/blog/2023/12/...er-with-colin-kaminski-beersmith-podcast-293/
Jeg har ikke noe her, men effekten avhenger vel av hvor finhakka kliet er? Det skal jo helst være hele skall.Kan kli erstatte risskall, (rice hulls)? Noen som har testet? Kan det gi smak/astringens el likn.?
Er det noen som har erfaringer med å handle med Humlegården nylig? De har ei kilopakke med Antioxin SMB som jeg gjerne skulle hatt kloa i. Jeg har brukt stoffet ei stund nå, og trur det kanskje har noe for seg. Ingen revolusjon, men hvorfor ikke? Det er jo bare å hive det oppi sammen med saltene, og det koster ikke all verden.
Er det noen som veit om det er mulig å få tak I Brewtan B her på berget? Det er jo et alternativ. Da kan man bare blande det og sulfitten. (Askorbinsyra er antakelig mindre viktig, og kan visst ha uønska effekter, også.)
LODO-folket mener visst at det kan ha oksideringseffekt. Det er bare noe jeg snappa opp i en podcast, så det er i høyeste grad uautorisert sladder. Men jeg har hørt det før, også. George Fix ytrer seg skeptisk om det i Principles of Brewing Science, men han er generelt skeptisk til å bekjempe oksidering med tilsetninger.Du kan få både Antioxin og askorbinsyre av meg, men må vente en månedstid
Fortell gjerne hvilke uønska effekter askorbinsyra kan gi
Jeg bruker det sammen med siste tørrhumla i IPA og har ikke merket noen uønska effekter. En liten helsegevinst skal det jo også være
LODO-folket mener visst at det kan ha oksideringseffekt. Det er bare noe jeg snappa opp i en podcast, så det er i høyeste grad uautorisert sladder. Men jeg har hørt det før, også. George Fix ytrer seg skeptisk om det i Principles of Brewing Science, men han er generelt skeptisk til å bekjempe oksidering med tilsetninger.
Helsegevinsten trur jeg er heller tvilsom. Askorbinsyre er vel rett og slett C-vitamin, og det får de aller fleste av oss nok av gjennom mat og drikke.
Sitter du med et større lager av antioksin?
Dette trur jeg er relevant: https://brewingforward.com/wiki/Ascorbic_acidSkulle også gjerne vist vilken mekanisme som er involvert når det er kjent for å ha motsatt effekt og mye brukt som antioksidant med god effekt
Godt poeng. Det er jo peanuts i den store sammenhengen.Jeg handler Antioxin hos norsk butikk i mindre kvanta. Noe høyere kilopris, men så støtter man en lokal butikk med noen kroner og det brukes så lite av dette stoffet at prisforskjellen per brygg er marginal.
Antioxin SBT 100 g
Antioxidant som motvirker oksidering og forlenger holdbarheten i øl.bryggmann.no
Farlig er det ikke, c-vitamin er vannløselig og skilles ut gjennom urinen hvis man får i seg for mye.Ja, burde kanskje presisert kan være en helsegevinst, men sikkert unødvendig med tilsetninger. Farlig er det neppe
Det er bra B-vitaminer er vannløselige !Farlig er det ikke, c-vitamin er vannløselig og skilles ut gjennom urinen hvis man får i seg for mye.
Fettløselige vitaminer derimot skal man ikke innta for mye av.
Fant en youtube-video jeg likte, som argumenterer for å bruke askorbinsyre: https://www.google.com/search?clien...ve&ip=1&vld=cid:369fd3db,vid:vriDv0XrJj0,st:0Skulle også gjerne vist vilken mekanisme som er involvert når det er kjent for å ha motsatt effekt og mye brukt som antioksidant med god effekt
Med varm vørter tar det litt tid før instrumentet viser riktig. Og jeg har kommet til at refraktometer viser ca 10 % mer enn hydrometer, testet opp mot flere hydrometer.Prøver Milwaukee 885 for første gang i dag. Noen dråper på og det viser 64. Lar det stå litt og det øker javnt og trutt til 67 med samme prøven på. Hydrometer viser 62 !
Jeg opplever også at det bruker litt tid på å stabilisere hvis vørter er varm. Henter en prøve med pipette og kjøler ned under springen. Holder hånda over og trykker to tre ganger på read. Holder hånda over også ved kalibrering. Opplever mer stabile målinger da. Ikke sjekka opp mot hydrometer men veldig samsvar mot de to tiltene jeg bruker.Prøver Milwaukee 885 for første gang i dag. Noen dråper på og det viser 64. Lar det stå litt og det øker javnt og trutt til 67 med samme prøven på. Hydrometer viser 62 !