Finn Berger
Moderator
Du har store avvik mellom forventet og reell effektivitet. Hva baserer du forventet effektivitet på?Jeg fører statistikk for dette for hvert brygg, nettopp for å kunne ha en ide selv. Det vil jo variere fra oppsett til oppsett, men slik ser det ut for meg:
Batch Type Forventet Effektivitet SG før skylling SG før kok Tap ved skylling SG etter kok Økt ved kok OG Forventet OG Top-up 13Holmens 79% 73.31% 1.078 1.054 0.024 1.056 0.002 1.045 1.050 0.011 14Tsjekker 78% 67.53% 1.075 1.050 0.025 1.057 0.007 1.046 1.048 0.011 15Helles 70% 78.56% 1.088 1.065 0.023 1.070 0.005 1.048 1.048 0.022 16Holmens 73% 68.57% 1.080 1.060 0.020 1.064 0.004 1.049 1.050 0.015 17Tsjekker 73% 80.50% 1.088 1.065 0.023 1.068 0.003 1.048 1.048 0.020 18Helles 73% 74.91% 1.083 1.060 0.023 1.065 0.005 1.046 1.047 0.019 19Sam Adams 73% 82.56% 1.086 1.071 0.015 1.080 0.009 1.047 1.049 0.033VELDIG treg skylling 20Preussen 72% 78.81% 1.092 1.066 0.026 1.075 0.009 1.047 1.049 0.028 21Gunnish 73% 81.07% 1.073 1.060 0.013 1.064 0.004 1.042 1.042 0.022Treg skylling 22Helles 73% 77.40% 1.084 1.062 0.022 1.070 0.008 1.047 1.047 0.023