Men for å opprettholde befolkningens tiltro til alkohollovgivningen, er det klart behov for flere justeringer.Skulle nesten tro det nærmer seg valg…
Men for å opprettholde befolkningens tiltro til alkohollovgivningen, er det klart behov for flere justeringer.Skulle nesten tro det nærmer seg valg…
Skulle nesten tro det nærmer seg valg…
Fantastisk
Det der drar nok ikke mange stemmerSkulle nesten tro det nærmer seg valg…
Trur du har et poeng der. Hva tenker du på?Men for å opprettholde befolkningens tiltro til alkohollovgivningen, er det klart behov for flere justeringer.
Noen eksempler:Trur du har et poeng der. Hva tenker du på?
HJertens enig.Noen eksempler:
Jeg mener alkohollovgivningen i dag tolkes og praktiseres for strengt. I tillegg praktiseres og tolkes det forskjellig fra kommune til kommune.
- I Stavanger fikk en restaurant "prikk" fordi de brukte tomme vinflasker som lysestaker, noe den kommunale skjenkekontrollen tolket som reklame.
- Helsedirektoratet påla de som driver tax-free-butikkene å fjerne pynt/innpakning noen flasker leveres med fra produsenten, og å teipe over QR-koder på etiketten, for det mente de var ulovlig reklame. (Litt merkelig at en for det menneskelige øye uleselig QR-kode er verre enn en lesbar nettadresse...)
- På Hamar måtte utestedet Hygge endre logoen sin, da Y-en i navnet var formet som et drinkglass.
- En vinbar i Kristiansand fikk påpakning fra skjenkekontrollen fordi de i sosiale medier hadde postet lenke til en avisartikkel om utestedet. I artikkelen var eieren avbildet med et vinglass i hånden. Dette mente kommunen var ulovlig alkoholreklame.
- Produsenter og importører kan ikke beskrive smak eller bruke sensoriske beskrivelser på sine nettsider, kun faktainformasjon.
- Et bryggeri eller en pub som poster et bilde fra lokalet sitt i sosiale medier, må unngå at logoer vises. Bilder av folk med drikke i hånda eller stemningsbilder med ølglass er forbudt.
- BrewDog og Mikkellers barer i Oslo får ikke lov til å hete BrewDog og Mikkeller. (De heter henholdsvis BD57 og Henry & Sally's)
- og nå snakker vi om en syk og omvendt verden! Det burde jo vært omvendtFolk drikker visst mindre øl sies det...
![]()
Øl ned, IT opp
Verdens største bryggeri fikk et kraftig kursfall, etter å ha publisert sitt seneste regnskap, mens Meta Platforms steg 12 prosent.www.finansavisen.no
Overhodet ikke tvil om hva som er mest skadelig i hvert fall.- og nå snakker vi om en syk og omvendt verden! Det burde jo vært omvendt!
Vi har veldig rar praksis på reklameforbudet. Du kan sette den nidekjære praksisen opp mot at utenlandske filmer med produktplassering av alkohol kan fritt vises. Du ser ikke mange filmer og serier fra USA uten alkohol reklame.Noen eksempler:
Jeg mener alkohollovgivningen i dag tolkes og praktiseres for strengt. I tillegg praktiseres og tolkes det forskjellig fra kommune til kommune.
- I Stavanger fikk en restaurant "prikk" fordi de brukte tomme vinflasker som lysestaker, noe den kommunale skjenkekontrollen tolket som reklame.
- Helsedirektoratet påla de som driver tax-free-butikkene å fjerne pynt/innpakning noen flasker leveres med fra produsenten, og å teipe over QR-koder på etiketten, for det mente de var ulovlig reklame. (Litt merkelig at en for det menneskelige øye uleselig QR-kode er verre enn en lesbar nettadresse...)
- På Hamar måtte utestedet Hygge endre logoen sin, da Y-en i navnet var formet som et drinkglass.
- En vinbar i Kristiansand fikk påpakning fra skjenkekontrollen fordi de i sosiale medier hadde postet lenke til en avisartikkel om utestedet. I artikkelen var eieren avbildet med et vinglass i hånden. Dette mente kommunen var ulovlig alkoholreklame.
- Produsenter og importører kan ikke beskrive smak eller bruke sensoriske beskrivelser på sine nettsider, kun faktainformasjon.
- Et bryggeri eller en pub som poster et bilde fra lokalet sitt i sosiale medier, må unngå at logoer vises. Bilder av folk med drikke i hånda eller stemningsbilder med ølglass er forbudt.
- BrewDog og Mikkellers barer i Oslo får ikke lov til å hete BrewDog og Mikkeller. (De heter henholdsvis BD57 og Henry & Sally's)
Så på de første episodene av Bachstad i Afrika. En av kveldene står det en øl på bordet - med etiketten omhyggelig snudd bort, men jeg kjente igjen Windhoek-flasken...
Heldigvis finnes det unntak for at avholdsfolk håndhever regelverket. Jeg er skjenkeansvarlig på ei seilskute med alle rettigheter og skal sørge for at vi overholder regelverket. Det er mye som skal passes på og følges opp, men det går bra selv om jeg drikker øl, altså ikke er avholdsmenneske.HJertens enig.
Jeg kjenner ikke regelverket i detalj. Vi har et reklameforbud, og det støtter jeg, men så må det nødvendigvis utformes et reglverk, og det må håndheves. Og i begge de leddene kan det ligge årsaker til at idioti som du gir eksempler på, oppstår. Begge deler skaper uforutsigbarhet for næringdrivende, og mangel på respekt for lovgivere og lover hos folk flest, som stort sett ikke er idioter, og begge deler er veldig uheldig.
Jeg synes det er merkelig at politikerne ikke innser at det må gjøres noe med dette. Vi trenger ikke at det gis grunnlag for politikerforakt i en situasjon der det finnes ganske sterke krefter som ønsker å spille på det.
Jeg har noen ganger tenkt at nidkjære folk fra avholdsrørsla må være overrepresentert i Helsedirektoratet og ellers blant dem som skal håndheve reglene. Det er det vel lite å gjøre med - om det stemmer, hvilket antakelig er vanskelig å finne ut - men de burde jo eventuelt innse at de undergraver respekten for en viktig lov.
Misforstår jeg, eller sier du nå at det er greit for skjenkekontrollen at ansvarshavende er påvirket av alkohol?Heldigvis finnes det unntak for at avholdsfolk håndhever regelverket. Jeg er skjenkeansvarlig på ei seilskute med alle rettigheter og skal sørge for at vi overholder regelverket. Det er mye som skal passes på og følges opp, men det går bra selv om jeg drikker øl.![]()
Jeg tror du tolker dette litt som enkelte avholdsfolk tolker skjenkeregleneMisforstår jeg, eller sier du nå at det er greit for sljenkekontrollen at ansvarshavende er påvirket av alkohol?
Det er ikke lov å drikke alkohol når man skjenker/serverer, heldigvis er det andre som gjør det.Misforstår jeg, eller sier du nå at det er greit for sljenkekontrollen at ansvarshavende er påvirket av alkohol?