Ok. Produsenten oppgir utgjæring på 70% i databladene og forventet høy FG, så jeg er litt overrasket over at den gjærer så langt ned.Den tørrgjæren som fulgte med, det er vel T-58.
T-58 som er tørr varianten ja, var den jeg ikke ble helt venn med .)
Leser man smaksbeskrivelser så ligner de på hverandre, men det som skiller dem er hovedsakelig at T-58 har spesifisert lav utgjæring (70%), mens WLP550 har høy utgjæring (78-85%).Er 58 og 550 noe som ligner på hverandre?
Litt usikker på om det er samme gjæren, men de oppgis ofte som ekvivalenter på tørr- og våtgjærEr 58 og 550 noe som ligner på hverandre?
Kandisirup er også å regne som en sukkertilsetning og vil ikke gi restsødme, snarere tvert imot.Sirupen skal vel gi høyere restsødme, men hvitt sukker kan gi lavere FG. Det er ihvertfall to usikkerhetsfaktorer.
Flasket denne 25.september.. smakte på en flaske nå, men ikke veldig imponert. Smaken minnet litt om bolledeiggjær. Kn dette skyldes at den er såpass ung?
OG: 1073, FG 1010 ( wlp550 @18grader. Steg fritt til 28. Holdt den der en uke, så rolig ned til 24. Totalt 20dager på gjæringskaret..
Ikke noe synlig bunnfall fra flaska og gjærkaka lå limt til bunnen av flaska.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk