Leho
Norbrygg-medlem
Satt akkurat og tenkte på om jeg skulle brygge mitt nyinnkjøpte "premium pils" sett fra olbrygging.no med bjørkesevje istedenfor vann. Etter å ha lest litt her og der virker det som sukkerinnholdet i sevjen gjærer godt ut og gir en tørr øl som resultat, det kan kanskje bli godt i en lys pils til sommeren. Tre trær står for øyeblikket og avgir sevje. Synes det går litt tregt, men det skyldes kanskje kalde netter på Tromøya for tiden. Håper de avgir nok før brygging til helgenHansemann skrev:Kom over denne nettopp!
http://byo.com/smoked-beer/item/118-alaskan-brewing
Birch Sap Lager
by Jay Levell
(5 gallons/19 L, extract)
OG = 1.052 FG = 1.013
IBU = 37 SRM = 3 ABV = 5.1%
(stats do not take birch sap into account)
This recipe is from the Specialty/-Experimental/Historical category of the GNBC recipe book and is of local
interest.
Ingredients
5.8 lbs. extra light dried malt extract
6.9 AAU Northern Brewer whole hops (60 mins)
(0.76 oz./22 g of 9% alpha acids)
4.0 AAU Hallertauer whole hops (30 mins)
(1.0 oz./28 g of 4% alpha acids)
5.0 gallons (19 L) birch sap
White Labs WLP820 (Octoberfest/Märzen) yeast
Step by Step
Heat birch sap slowly and bring to boil. Add malt extract. Bring to boil. Total boil time is 60 minutes. At boil, add Northern Brewer hops. Pitch Hallertauer hops at final 30 minutes of boil. At final 15 minutes of boil, add Irish Moss for clarity. At end of boil, chill wort and pitch yeast. Primary ferment for 10 days at 63 °F (17 °C) Secondary ferment for 2.5 months at 46 °F (7.7 °C). Cold filter and serve from a keg.
PS En av tappestasjonene er en gjæringdunk av klart glass, som har stått ute siden mandag. Den er snart halvfull 10-12 liter med glassklar væske. Spennende!