TerjeK skrev:Flotte tips
Bestiller man fra The Book Depository kan man bruke koden MAY11 for 10% avslag
takker!
TerjeK skrev:Flotte tips
Bestiller man fra The Book Depository kan man bruke koden MAY11 for 10% avslag
neslekkim skrev:Flott med boktips!, ble noen bøker her også i samme slengen.
Gjelder bare å få tid til å lese de nå så..
Gahr skrev:Styr unna David Line, alt er definitivt utdatert, og forfatteren hadde heller ikke egentlig spesielt inngående kunnskaper om emnet.
Av ting på lista di vil jeg absolutt anbefale følgende:
- "New Brewing Lager Beer" av Greg Noonan. Den beste boken om lagerbrygging på markedet.
- "Brew Like a Monk" av Stan Hieronymus. Den beste boken om brygging av trappist-style øl på markedet. Supplér med de to andre i serien, "Wild Brews" (Jeff Sparrow) og "Farmhouse Ales" (Phil Markowski), så har du et glimrende utgangspunkt for belgisk øl.
- "German Wheat Beer" av Eric Warner. Grundig og informativ.
Utenom lista bør du sjekke ut følgende:
- "How to Brew" (nyeste utgaven) av John Palmer. Etter min mening Bøkenes Bok for hjemmebryggere. Forklarer alle deler av prosessen svært grundig. Ingen all-round-bøker er bedre.
- "Brewing Classic Styles" av Jamil Zainasheff og John Palmer. Tidenes oppskriftsbok.
- "Principles of Brewing Science" og "An Analysis of Brewing Techniques" av George Fix. Grundig informasjon om kjemien bak bryggingen, skrevet for hjemmebryggere uten at det spares på det tekniske.
Og til slutt:
- "The Compleat Meadmaker" av Ken Schramm. Er du interessert i mjød, går dette for å være en slags bibel. Jeg har ikke lest den selv, men den er på vei fra Amazon as we speak.
Så lenge det finnes gode, uleste bøker om brygging, er sjansene for at julen blir fin relativt stor hvert eneste år.
Krille skrev:Brewing Classic Styles anbefales. Du får oppskriftene også som all-grain.
Anders_1979 skrev:Gahr skrev:Styr unna David Line, alt er definitivt utdatert, og forfatteren hadde heller ikke egentlig spesielt inngående kunnskaper om emnet.
Av ting på lista di vil jeg absolutt anbefale følgende:
- "New Brewing Lager Beer" av Greg Noonan. Den beste boken om lagerbrygging på markedet.
- "Brew Like a Monk" av Stan Hieronymus. Den beste boken om brygging av trappist-style øl på markedet. Supplér med de to andre i serien, "Wild Brews" (Jeff Sparrow) og "Farmhouse Ales" (Phil Markowski), så har du et glimrende utgangspunkt for belgisk øl.
- "German Wheat Beer" av Eric Warner. Grundig og informativ.
Utenom lista bør du sjekke ut følgende:
- "How to Brew" (nyeste utgaven) av John Palmer. Etter min mening Bøkenes Bok for hjemmebryggere. Forklarer alle deler av prosessen svært grundig. Ingen all-round-bøker er bedre.
- "Brewing Classic Styles" av Jamil Zainasheff og John Palmer. Tidenes oppskriftsbok.
- "Principles of Brewing Science" og "An Analysis of Brewing Techniques" av George Fix. Grundig informasjon om kjemien bak bryggingen, skrevet for hjemmebryggere uten at det spares på det tekniske.
Og til slutt:
- "The Compleat Meadmaker" av Ken Schramm. Er du interessert i mjød, går dette for å være en slags bibel. Jeg har ikke lest den selv, men den er på vei fra Amazon as we speak.
Så lenge det finnes gode, uleste bøker om brygging, er sjansene for at julen blir fin relativt stor hvert eneste år.
Hei Gahr: Har du fått lest denne boka "The compleat Meadmaker"?, Vurderer å kjøpe den og ønsker å vite om den var noe bra . Lurer også på om det er noe vits i å kjøpe "brewing classic styles" når det står at de bruker ekstrakt, stemmer dette? Using extract-based recipes for most categories,
Sigmund skrev:Ingen erfaring med kompendiet, det er antagelig meget bra, men det var en rimelig stiv pris, ja. Langt billigere (men sikkert på et mer "basic" nivå) er dette spesialnummeret av bladet Brew Your Own, som i hvert fall jeg har hatt stor glede av: http://byo.com/store/byo-special-issues/hop-lovers-guide
Gahr skrev:Styr unna David Line, alt er definitivt utdatert, og forfatteren hadde heller ikke egentlig spesielt inngående kunnskaper om emnet.
Av ting på lista di vil jeg absolutt anbefale følgende:
- "New Brewing Lager Beer" av Greg Noonan. Den beste boken om lagerbrygging på markedet.
- "Brew Like a Monk" av Stan Hieronymus. Den beste boken om brygging av trappist-style øl på markedet. Supplér med de to andre i serien, "Wild Brews" (Jeff Sparrow) og "Farmhouse Ales" (Phil Markowski), så har du et glimrende utgangspunkt for belgisk øl.
- "German Wheat Beer" av Eric Warner. Grundig og informativ.
Utenom lista bør du sjekke ut følgende:
- "How to Brew" (nyeste utgaven) av John Palmer. Etter min mening Bøkenes Bok for hjemmebryggere. Forklarer alle deler av prosessen svært grundig. Ingen all-round-bøker er bedre.
- "Brewing Classic Styles" av Jamil Zainasheff og John Palmer. Tidenes oppskriftsbok.
- "Principles of Brewing Science" og "An Analysis of Brewing Techniques" av George Fix. Grundig informasjon om kjemien bak bryggingen, skrevet for hjemmebryggere uten at det spares på det tekniske.
Og til slutt:
- "The Compleat Meadmaker" av Ken Schramm. Er du interessert i mjød, går dette for å være en slags bibel. Jeg har ikke lest den selv, men den er på vei fra Amazon as we speak.
Så lenge det finnes gode, uleste bøker om brygging, er sjansene for at julen blir fin relativt stor hvert eneste år.
dagwayne skrev:Hei.
Jeg ser at denne boken er sterkt anbefalt, " "Brewing Classic Styles" av Jamil Zainasheff og John Palmer. Tidenes oppskriftsbok" men jeg leste et sted at oppskriftene er basert på extrakter?? stemmer dette??
Bjarte H skrev:dagwayne skrev:Hei.
Jeg ser at denne boken er sterkt anbefalt, " "Brewing Classic Styles" av Jamil Zainasheff og John Palmer. Tidenes oppskriftsbok" men jeg leste et sted at oppskriftene er basert på extrakter?? stemmer dette??
Alle oppskriftene er gitt med detaljer for ekstrakt og all grain.
Kjetil S skrev:Bestilte Water av John Palmer og Colin Kaminski fra Bookdepository.com for ca ti dager siden. Så at utgivelsesdatoen var 4. november etter at jeg hadde bestilt, så jeg ble overrasket over å motta leveringsbekreftelse på mail i dag. Enda mer over å motta boken et par timer senere.
Kjetil S skrev:Bestilte Water av John Palmer og Colin Kaminski fra Bookdepository.com for ca ti dager siden. Så at utgivelsesdatoen var 4. november etter at jeg hadde bestilt, så jeg ble overrasket over å motta leveringsbekreftelse på mail i dag. Enda mer over å motta boken et par timer senere.
SindreW skrev:Da har jeg akkurat bestilt meg ett lite bryggebibliotek
How to Brew 3.utg - John Palmer (Har lest første utgave fra begynnelse til slutt, men den er så bra at jeg må ha den i hylla)
Brewing Classic Styles - Jamil Zainasheff
Yeast - Chris White
Water - John Palmer
For the Love of Hops - Stan Hieronymus
Tror julekvelden kommer veldig tidlig i år ;D
De tre siste bøkene har veldig like cover, ser ut som en bokserie. Noen som vet om det eksisterer eller er planlagt noen flere bøker i denne serien?
Er i hvertfall en viktig ingrediens som ikke har fått sin egen bok.
Noen som har lest humleboka?