erikraude
Norbrygg-medlem
Jeg skjønte det ikke, bare så det er sagt.Selvsagt ikke – jeg tror de fleste skjønte at det var en spøk.
Jeg skjønte det ikke, bare så det er sagt.Selvsagt ikke – jeg tror de fleste skjønte at det var en spøk.
Du var så opprørt over forbrytelsen min i det du forøvrig skreiv at jeg faktisk ikke skjønte det. Men da dropper jeg anskaffelse av verneutstyr til neste Norbrygg-event.Selvsagt ikke – jeg tror de fleste skjønte at det var en spøk.
Som sagt, det er lett å komme i kontakt med han. Har både hjemmeside med kontaktinformasjon og FB-side: https://www.facebook.com/WestumHjemmebryggeri/
Ser han har fått seg en svær BT ståltank med Hop drop kit.
Auda, så det betyr at du faktisk har selvskudd utlagt? (Trodde det var spøk...) Håper naboene er varsletJeg skjønte det ikke, bare så det er sagt.
Jeg har rigga dem ned nå som jeg skjønte du spøkte, da.Auda, så det betyr at du faktisk har selvskudd utlagt? (Trodde det var spøk...) Håper naboene er varslet
Opprørt? Langt ifra, og hadde du ikke sitert meg i den ene kommentaren ville jeg neppe lagt merke til det. Men nå du skriver at Westum kan ta seg en bolle – og at det han skriver er bare tull, så kommenterte jeg at det etter min mening er ”litt dårlig stil”. Hadde du sagt det samme og tagget han, ville det vært godt innafor. Mulig jeg er for sensitiv.Du var så opprørt over forbrytelsen min i det du forøvrig skreiv at jeg faktisk ikke skjønte det. Men da dropper jeg anskaffelse av verneutstyr til neste Norbrygg-event.
Jeg prøvde - det er ei god stund sida - å komme i kontakt med ham om dette med flasking av NEIPA via hjemmesida, og det fikk jeg ikke til, uten at jeg skal si at det ikke var mi skyld. Men jeg har altså faktisk prøvd, uten at det egentlig har noe med saken å gjøre.
Men jeg synes oppriktig talt ikke at jeg har gjort noe galt. Skriver du en kronikk i Aftenposten, kan jeg sjølsagt kommentere den i et leserbrev i Klassekampen uten å henvende meg til deg og gjøre deg oppmerksom på det. Dette er parallelt, mener jeg.
Ikke jeg heller. Ble fortenkt da jeg leste det. Syntes det var temmelig drøyt ja.Jeg skjønte det ikke, bare så det er sagt.
Ironi og overdrivelser en en vanskelig øvelse i kommentarfelt. (Det er vel derfor emojier ble oppfunnet.) Har slettet kommentaren, ikke minst fordi den kom i veien for det jeg prøvde å formidle. Det er dog verdt å tenke på at hele dette forumet blir indeksert, og at det generelt gjelder å oppføre seg. Google glemmer aldri.Ikke jeg heller. Ble fortenkt da jeg leste det. Syntes det var temmelig drøyt ja.
Det viser bare hvor lett det er å misforstå det som skrives. Det er lettere når man ser og hører vedkommende for da ser man mimikken i ansiktet og hører på tonefallet i det som blir sagt.
Et smilefjes kan hjelpe mye på å ta brodden av det som skrives.
Bare at jeg ofte ikke får til å lage en emoi med ren tekst. .
Jøss! Der klarte jeg det.
Det må jeg vel si var en ganske nedlatende respons på noe som vel var ment å falsifisere påstanden i artikkelen, og da spesielt siste setning:
"Jeg står på mitt og sier at NEIPA og flaskekarbonering hører IKKE sammen! Flere har prøvd å motbevise meg det siste året, men ingen har klart det. Alle har endt opp oksiderte."
Slik jeg leste innlegget til Finn var det nettopp det at det ikke var mulig å flaskekarbonere NEIPA som var poenget. For selv for en middels brygger er det mulig. Så er sikkert dine versjoner bedre NEIPA-øl, men poenget var vel at det er mulig å flaskekarbonere NEIPA uten at de oksiderer. Og at det faktisk kan bli ganske god NEIPA. Om enn ikke perfekte.
Så kanskje bedre å modifisere uttalelsen i artikkelen til det du faktisk skriver her?
Nå har jeg leita igjennom alle kjøkkenskapene, og jeg er rett og slett helt tom for popkorn.
Noen som deler?
Javisst!Funker micropopcorn?
At oksideringsfaren øker proporsjonalt med mengden tørrhumle er fakta. Spørsmålet er om det er mulig og hvordan få en prosess som unngår oksidering ved flaskekarbonering.Og hva slags tørrhumlemengder snakker vi når folk klarer å flaskekarbonere uten at det blir oksidert? Jeg sier jo ikke at ALL tørrhumlet øl blir ødelagt ved flaskekarbonering, men med store mengder så er risikoen stor. Jeg brygget mye IPA før jeg begynte med fat også. Noen ganger funka det (de med lite tørrhumling) og andre ganger funka det ikke (de med mye tørrhumling).
Du understreker mitt poeng. Så lenge du selv ikke har erfart noe annet enn det du har, så fortoner verden seg slik for deg. Hva andre har av kunnskap eller måtte mene om emnet betyr ikke noe for deg. Det er fint for deg.Så når jeg prøver å motbevise svar på uttalelsen "han blander dessuten inn mye mer oksygen når han fater enn vi gjør når vi flasker" så er jeg den som svarer nedlatende? Og hvorfor skal det modifiseres? Jeg mener at NEIPA og flaskekarbonering ikke hører sammen og ingen har jo klart å motbevise meg. Den dagen jeg smaker en god flaskekarbonert NEIPA, så skal jeg få de til å moderere det. Men selv om noen sier de har klart det, så betyr det fortsatt ikke at NEIPA og flaskekarbonering hører sammen (og jeg tvinger jo ikke folk til å ikke gjøre det). Alle artikler om NEIPA-brygging forteller om oksideringsfaren, så igjen...hvorfor ta sjansen? Vil man virkelig ikke ha best mulig resultat når man brygger noe selv?
Og hva slags tørrhumlemengder snakker vi når folk klarer å flaskekarbonere uten at det blir oksidert? Jeg sier jo ikke at ALL tørrhumlet øl blir ødelagt ved flaskekarbonering, men med store mengder så er risikoen stor. Jeg brygget mye IPA før jeg begynte med fat også. Noen ganger funka det (de med lite tørrhumling) og andre ganger funka det ikke (de med mye tørrhumling).
Flott at du tar ordet her.Hørte noe rykter om at Finn Berger serverte boller her inne, så måtte nesten ta turen for å se
Hei Finn. Jeg vet ikke helt hva du mener med at jeg fremstår som en autoritet i klasse med Palmer etc når jeg skriver. Det eneste jeg gjør er å skrive om egne erfaringer og lærdom fra andre bryggere (både proffe og hjemmebryggere). Ofte er meningene fra proffbryggere motsatt av det "hjemmebrygg-legendene" sier/forsker på. Jeg ser ikke på meg selv som en proff, men jeg er alltid på leting etter ny lærdom og jeg vil dele den lærdommen med andre. Om noen ikke vil bruke tipsene jeg kommer med, så skal jeg ikke nekte de.
NEIPA er en stil som lett blir oksidert. Det kan vi vel være enig i? Jeg kommer aldri til å anbefale flaskekarbonering av stilen og nei, jeg har fortsatt ikke smakt en vellykket flaskekarbonert NEIPA. Når en ølstil blir så lett oksidert, hvorfor ta sjansen når humle koster mye? Man tjener fort dette inn ved å investere i en fatpakke. Du må også gjerne sende en flaske hvis du vil motbevise meg, men en NEIPA er ikke vellykket bare fordi den ikke er oksidert. Det er mange faktorer som skal til for å gjøre en NEIPA god, men hvis du er fornøyd med resultatet så er det viktigst
Du mener at jeg blandet inn mye mer oksygen når jeg fater enn med flaskekarbonering. Ok? Da er det veldig merkelig at jeg får ærlige og gode tilbakemeldinger fra proffbryggere i USA for NEIPAene mine. Trillium, Vitamin Sea Brewing, Other Half, Burning Barrel Brewing, Baa Baa Brewhouse, Great Notion Brewing og Able Baker Brewing for å nevne noen.
Vis vedlegget 52404
Jeg brygget en online-collab med Beer Zombies for noen år siden som jeg sendte til USA. Dette delte han med besøkende i baren sin, og den fikk gode tilbakemeldinger. Du kan jo se en av tilbakemeldingene her:
I Februar i fjor dro jeg til Vegas for å være med på Beer Zombies Festival. Jeg brygget en ny batch som jeg tok med meg. Den ble veldig godt mottatt blant bryggeriene som skulle stille, samt besøkende på festivalen. I år ble oppskriften min en 14.000-liters batch som ble distribuert over store deler av verden. Jeg har også blitt invitert til å gjøre collabs med andre bryggerier i USA pga at de har smakt ølet mitt. Dette hadde aldri skjedd om jeg hadde hatt oksidert NEIPA, og jeg tar de tilbakemeldingen over din mening om at ølet mitt er oksidert any day. Jeg er absolutt enig i at lukket overføring hadde vært tryggere, men min metode fungerer også hvis man bruker nok co2 (samt at man sparer tid på det). Greit nok at du er uenig i det, men at det er mer oksygen i ølet mitt enn flaskekarbonert øl er bare tull.
Vi får møtes og ta en øl (eller ti) i fremtiden og se om vi kommer til en enighet Skål!
Tror ikke du vil få noe særlig biotransformasjon uten en en tørrhumletilsetning under aktiv gjæring.