Brygging på 30 liters fat

Hei, vi sliter med det elementære: Hvordan åpne et vanelig Rignes-fat (30 liter) for rensing og fylling av brygg? Det er en eller annen form for sikring som gjør at koblingen ikke kan skrues helt opp. Trengs det spesialverktøy?

MVH
Torstein og Oddvar

Kan også motta svar på: oddvar@pewe.no
 
Jeg prøvde som oddvar gjør i videoen med "rørlegger-tang?" uten at det gikk. men på min ene fatkobling (tilkoblingen) så er det mot-haker, så jeg bruker fatkoblingen med en skrutrekker i gass-inn åpningen for å få moment nok til å åpne den.
 
tomv skrev:
Jeg prøvde som oddvar gjør i videoen med "rørlegger-tang?" uten at det gikk. men på min ene fatkobling (tilkoblingen) så er det mot-haker, så jeg bruker fatkoblingen med en skrutrekker i gass-inn åpningen for å få moment nok til å åpne den.

Rørleggertang er vel også kjent som vannpumpetang:
WEB_Image%20Bahco%20Vannpumpetang%208225%20315%20mm%20%20m%20tomme389844094.Jpeg
 
brekkjern... helst 2 stk (en på på hver side), slik at du får et jevnt trykk oppover. Press oppover med makt. Funker helt strøkent. Deretter skjærer du av tappen med vinkelkutter.
 
Tilbake
Topp