Aleksander_B
Dommer
Ole Mørkved skrev:Bruker du lang tid på en runde? Følger du fremgangsmåten slik det var beskrevet i det som var med BB30?
Hmmm, jeg leste og fulgte anvisningen som fulgte med BB30 på første brygget.
Når du snakker om lang tid på en runde? Hva mener du da?
Jeg stegmesket følgende: (Fulgte meskeskjema som er gitt som eksempel i "How to brew")
50 °C i 30 min (Innmesking og proteinrest)
60 °C i 30 min
70 °C i 30 min
77 °C i 10 min (Utmesking)
Jeg brukte også noe mindre vann denne gang fordi det ble brukt noe mindre vann. Hadde ca 4l/kg, som ble 20-21 liter.
Koketid varte i 90 min på full guff. Selv om termostaten skudde seg av/keep varm to ganger, som gjorde at temp falt til 95 °C før termostat slo seg på igjen.