Hei!
Jeg har en Kølsch stående til gjæring på 14 dagen og tenkte å måle FG og evt. tappe i dag, men måtte reise bort en uke. Slik jeg forstår det skal dette gå bra(blir nesten tre uker i gjæringskaret i stedet for to), men det jeg lurer på er om jeg skal gjøre noe med temperaturen? Jeg har mulighet til å justere temperaturen som nå står på 16 C. Fortsatt stå på 16 grader eller senke? (Tørrgjær Saflager S-23)
(Neste badge skal planlegges bedre og jeg har nå bestilt refraktometer så jeg lettere kan måle FG de siste dagene før tapping)
På forhånd takk!
Jeg har en Kølsch stående til gjæring på 14 dagen og tenkte å måle FG og evt. tappe i dag, men måtte reise bort en uke. Slik jeg forstår det skal dette gå bra(blir nesten tre uker i gjæringskaret i stedet for to), men det jeg lurer på er om jeg skal gjøre noe med temperaturen? Jeg har mulighet til å justere temperaturen som nå står på 16 C. Fortsatt stå på 16 grader eller senke? (Tørrgjær Saflager S-23)
(Neste badge skal planlegges bedre og jeg har nå bestilt refraktometer så jeg lettere kan måle FG de siste dagene før tapping)
På forhånd takk!