Hevert vs. kran til flasking

Hei!

Jeg har ett gjæringskar med kran grunnet mangel på plass i leiligheten. Jeg vil anta at en del grums vil legge seg på bunnen. Spørsmålet er om jeg burde tappe fra krana når jeg skal flaske, eller skal jeg bruke en hevert (med flaskebunnfyller)? Er det noen "triks" som gjør at man kan utnytte seg av krana?
 
Kobler en silikonslange til kranen på karet når jeg skal flaske. Lar det renne over å blande seg med laken i et nytt kar. Kobler så over slangen på kranen på det nye karet før jeg så kobler til tappestaven og fyller flaskene. Ser ikke poenget med autohevert lenger egentlig. Blir med så minimalt over at det er mer hassle enn nytte.
 
Kobler en silikonslange til kranen på karet når jeg skal flaske. Lar det renne over å blande seg med laken i et nytt kar. Kobler så over slangen på kranen på det nye karet før jeg så kobler til tappestaven og fyller flaskene. Ser ikke poenget med autohevert lenger egentlig. Blir med så minimalt over at det er mer hassle enn nytte.

Innledet med at jeg kun har ett kar, som vil si at jeg dessverre ikke har muligheten til å tappe det over i et nytt kar.
 
Mulig jeg burde investere i ett ja. Plassen gjør det noe vanskeligere, men kan nok få stablet et kar i en gjæringsbøtte e.l.
 
Et par dager før du skal flaske legger du en plankebit under gjæringskaret der kranen er. Da vil gjærkaken "skli" bakover slik at kranen ikke er dekket av gjær/trub.
Fest en silikonslange til kranen og flaskefyller på enden. Så et det bare å flaske i vei.
Karboneringsdrops eller tilsett sukkerlake med doseringssprøyte i hver flaske. Eventuelt kan du røre inn sukkerlake i ølet før du flasker, men det øker sannsynligheten for oksidering veldig mye.

Sent via Tapatalk
 
Et par dager før du skal flaske legger du en plankebit under gjæringskaret der kranen er. Da vil gjærkaken "skli" bakover slik at kranen ikke er dekket av gjær/trub.
Fest en silikonslange til kranen og flaskefyller på enden. Så et det bare å flaske i vei.
Karboneringsdrops eller tilsett sukkerlake med doseringssprøyte i hver flaske. Eventuelt kan du røre inn sukkerlake i ølet før du flasker, men det øker sannsynligheten for oksidering veldig mye.

Sent via Tapatalk

Smart! Blir antageligvis innkjøp av en gjæringsbøtte, men hvis noe skulle skje skal jeg definitivt prøve dette.
 
Kobler en silikonslange til kranen på karet når jeg skal flaske. Lar det renne over å blande seg med laken i et nytt kar. Kobler så over slangen på kranen på det nye karet før jeg så kobler til tappestaven og fyller flaskene. Ser ikke poenget med autohevert lenger egentlig. Blir med så minimalt over at det er mer hassle enn nytte.

Et lite trikk er å koble tappestaven til krana med en slangebit på bare noen centimeter, sånn at den faktisk er i kontakt med krana, men likevel via et fleksibelt ledd. Jeg setter karet på en krakk oppå et bord, og så sitter jeg veldig bekvemt mens jeg fyller flaskene. Klemmer bare flaska opp mot tappestaven, som jeg ikke behøver å kontrollere.

Det fleksible leddet er viktig mot slutten, da du må tippe på bøtta for å få med det siste.

Tror det er en nokså vanlig løsning.
 
Et lite trikk er å koble tappestaven til krana med en slangebit på bare noen centimeter, sånn at den faktisk er i kontakt med krana, men likevel via et fleksibelt ledd. Jeg setter karet på en krakk oppå et bord, og så sitter jeg veldig bekvemt mens jeg fyller flaskene. Klemmer bare flaska opp mot tappestaven, som jeg ikke behøver å kontrollere.

Det fleksible leddet er viktig mot slutten, da du må tippe på bøtta for å få med det siste.

Tror det er en nokså vanlig løsning.

Unngår vel også luftbobler i slangen. Vet ikke til hvilken grad disse luftboblene påvirker ølet, men man skal vel ha minst mulig oksygen i ølet på dette stadiet.
 
Tilbake
Topp