Holdbarhet åpnet fat: 5 dager

Var så heldig å få kjøpe brukte fat fra et lokalt utested. På fatene var det klistret en lapp der det sto "åpnet fat bør brukes innen 5 dager". Noen som har en formening om hva grunnen til denne "holdbarhetsstemplinga" på et (godt) trykksatt fat handler om?
 
Smakte akkurat på ølet som var litt igjen av på det ene fatet, og det har blitt surt. Etter mye lagring av øl på egenhånd er dette ikke helt forståelig
 
Hadde då tenkt at så lenge drivgassen er co2 skulle det vere på samme måten som eit cornelius fat

Sent fra min SM-A300FU via Tapatalk
 
Ja, det tenkte jeg også. Bruker selv bare stålfat til lagring og har ikke opplevd liknende selv. Blir spennende å sette øl på fatene for å se om de står seg over fem dager :)
 
Kan ikke dette også ha noe med forhold på utestedet da disse plassene kanskje ofte ikke har optimale lagringsforhold for øl?
 
Tilbake
Topp