Naturlov.... + Gahr... som også er en type naturlov...
De fleste store bryggerier bruker lang tid på kjøling. Dette er en naturlig konsekvens av stort volum
Jeg har venner med spiralkjøler som kjøler på 10-12 minutter. Selv brukerjeg bortimot 30-40 minutter. Jeg har en smak i alle batchene mine som jeg mistenker kommer av treg kjøling. Det anbefales av flere å kjøle på under 20 minutter. Kan dette være årsaken til smaken du sliter med?
Den smaken jeg har gjør det ikke udrikkelig, men jeg smaker et klart forbedringspotensiale.
[
QUOTE="msevland, post: 362377, member: 13295"]Naturlov.... + Gahr... som også er en type naturlov...
Akkurat her tror jeg ikke på dine naturlover, og har heller ikke særlig tro på at Gahr ikke er oppdatert
Jokke & Valentinerne
Nå igjen LODO. Hvor lyst skal ølet ditt være før du er fornøyd?Oksydert malt? http://accidentalis.com/low-oxygen-brewing-exploring-lodo-method/
Sent from my iPhone using Tapatalk
Leste noe slikt på en Amerikansk nettside, bulldozer.com eller noe.Det er da ikke fargen som er fokus, tap av aroma og mulige usmaker er mer sentralt. Noen skrev om en slags bitterhet som ikke kommer fra humle, og det synes jeg å kjenne igjen. Det kan jo komme fra andre ting, som cold break, vem vet? Besk er uansett noe uklart ord.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Mener du det er like enkelt å brygge 10hl øl som 25?Tar man mitt utsagn om at store bryggerier bruker lang tid på nedkjøling ut fra den sammenhengen den sto i, støtter jeg dere alle.
Mitt svar var til innlegg #118, hvor følgende inndeling ble satt opp
Kort tid: 10-12 minutter
Anbefalt <20 minutter
Lang tid: 30-40 minutter
Jeg vil hevde at det er en naturlov at det ikke er 'like enkelt' å kjøle ned 10 000 liter til Pitch temp på kort tid (10-12 min.) som det er med 25 liter.
Så kan NU kverulere så mye han bare gidder.
Pante flasker kanskje... som sagt kan NU bare kverulere så mye han bare gidder. Bryr meg midt i tomgodset
Holder den til Bjorleik?Hvis noen av dere holder til i Bergen, har jeg en kasse med patersbier jeg ikke akkurat kommer til å kose meg med. Om noen kunne tenke seg å faktisk smake det jeg snakker om, skulle det være gode muligheter.
Det gjør den helt sikkert. Den er kun blitt tatt vare på for å finne ut av hva som er feil. Smaker såpass dårlig at jeg ikke gidder drikke det.Holder den til Bjorleik?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Altså.... innspillet mitt kom bl.a. etter å ha lest på ølportalen om usmaker at det kan hjelpe mot DMS å kjøle ned raskt. Jeg bruker lang tid og kjøler også under lokk for å unngå infeksjon i denne fasen. Det betyr at evt. fordamping av DMS ikke forekommer i denne fasen. For øvrig koker jeg lenge, og tror ikke for kort koketid er årsak. Jeg har ikke nok egenerfaring for å si om dette er noen regel, men jobber altså med å forbedre egen prosess. Om den lille usmaken jeg opplever er DMS vet jeg ikke. Jeg må finne en måte å kjøle ned raskere på uansett. Det vil nok både gi bedre smak, mer kontroll med korrekt pitching av gjær og kortere bryggedag.Tar man mitt utsagn om at store bryggerier bruker lang tid på nedkjøling ut fra den sammenhengen den sto i, støtter jeg dere alle.
Mitt svar var til innlegg #118, hvor følgende inndeling ble satt opp
Kort tid: 10-12 minutter
Anbefalt <20 minutter
Lang tid: 30-40 minutter
Jeg vil hevde at det er en naturlov at det ikke er 'like enkelt' å kjøle ned 10 000 liter til Pitch temp på kort tid (10-12 min.) som det er med 25 liter.
Så kan NU kverulere så mye han bare gidder.
Det er vel på tide at moderator griper inn mot ham og hans nye alter ego - igjen. Så kan han slåss med sine demoner i fred. @glennrlie... som sagt kan NU bare kverulere så mye han bare gidder. Bryr meg midt i tomgodset
Hvis noen av dere holder til i Bergen, har jeg en kasse med patersbier jeg ikke akkurat kommer til å kose meg med. Om noen kunne tenke seg å faktisk smake det jeg snakker om, skulle det være gode muligheter.