Hei O`store forum. Hadde vår første bryggedag på fredagen. BIAB-allgrain på 36 liters kjele. Kan legge ut deler av loggen å gjerne få litt guiding mot neste bryggedag(som til helga igjen)
Brygget en Amrikansk IPA fra bryggselv:
Utstyret virket igrunnen fin, en 36 liters kjele med varme element. Kom til mesketempratur på 40 minutt. Startet med 25 liter vann
Meskingen gikk igrunnen fint, og holdt jevn temp. MEN meskeposen hadde satt seg på brinkmann termometeret, så vi fikk dratt den opp uten "press" på hullet så regner med endel malt kom i vørtern.
Vi skylte med 9 liter vann, og hadde 29 liter vørter når vi satt på kok til humling.Vi brukte ca minutt på skylling av meskeposen Det var 6,7 kg malt, så vi har skjønt at vi burde nok brukt atskillig mere skyllevann
Kjelen brukte 20 min på å oppnå rullende kok (da målte vi en SG på 1,060)
Kjøinga tok 30 minutt.
Da fikk vi en OG på 1,090
Vi rehydrerte gjæret.
18,5 liter kom på gjæringskaret.
Ifølge min beregning blir det en veldig sterk IPA, kan dette være kun pga lite skyllevann? Er vel også litt lite å sitte igjen 18,5 liter? Det plopper bra i gjæringsdunken nå, nesten hvert sekund, så gjæringa skal være godt i rute. Vi kjørte det meste av vørtern igjennom en sil før den kom i gjæringskaret for å prøve å få det litt klarere. Men det såg ganske grumsete ut, men dette vil vel legge seg i i bunnen av gjæringskaret?
Tidsmessig på utstyret ser det vel greit ut? Bryggedagen varte vel i 5,5 timer og syns ikke det var avskrekkende.
På forhånd takk for hint å tips
Brygget en Amrikansk IPA fra bryggselv:
Utstyret virket igrunnen fin, en 36 liters kjele med varme element. Kom til mesketempratur på 40 minutt. Startet med 25 liter vann
Meskingen gikk igrunnen fint, og holdt jevn temp. MEN meskeposen hadde satt seg på brinkmann termometeret, så vi fikk dratt den opp uten "press" på hullet så regner med endel malt kom i vørtern.
Vi skylte med 9 liter vann, og hadde 29 liter vørter når vi satt på kok til humling.Vi brukte ca minutt på skylling av meskeposen Det var 6,7 kg malt, så vi har skjønt at vi burde nok brukt atskillig mere skyllevann
Kjelen brukte 20 min på å oppnå rullende kok (da målte vi en SG på 1,060)
Kjøinga tok 30 minutt.
Da fikk vi en OG på 1,090
Vi rehydrerte gjæret.
18,5 liter kom på gjæringskaret.
Ifølge min beregning blir det en veldig sterk IPA, kan dette være kun pga lite skyllevann? Er vel også litt lite å sitte igjen 18,5 liter? Det plopper bra i gjæringsdunken nå, nesten hvert sekund, så gjæringa skal være godt i rute. Vi kjørte det meste av vørtern igjennom en sil før den kom i gjæringskaret for å prøve å få det litt klarere. Men det såg ganske grumsete ut, men dette vil vel legge seg i i bunnen av gjæringskaret?
Tidsmessig på utstyret ser det vel greit ut? Bryggedagen varte vel i 5,5 timer og syns ikke det var avskrekkende.
På forhånd takk for hint å tips