1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
 2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
  Fjern notisen

Hvorfor kan jeg ikke redigere første innlegg i egen tråd?

En tråd i 'Om forumet' startet av andershf, 6 Jul 2014.

 1. protto

  protto
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Bosted:
  Vangsnes
  Gamleforumet krasja i i ny og ne og laga krøll på ein masse bilder i gamle tråder. Då er det høveleg å kunne gå inn og fikse det sjølv.

  Få tilbake redigeringsretten stemmer eg for!
   
  Bernts, kintii, eithe og 2 andre liker dette.
 2. Odland

  Odland
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Bosted:
  Stavanger
  Noe nytt på denne fronten eller?
   
 3. Bernts

  Bernts
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Stavanger
  Bump.
   
 4. glennrlie

  glennrlie
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Svarstad
  Ba-bump-i-bump!
   
  Stig Aa. liker dette.
 5. kintii

  kintii
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Bosted:
  Mandal
  Bumpibampebomp
   
  Gahr, Odland og Hannaas liker dette.
 6. Sjakkt

  Sjakkt
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Vøyenenga
  ..Byggmakker!

  osv osv.

  Pretty please with sugar on top? ;)
   
  Odland og Gahr liker dette.
 7. Odland

  Odland
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Bosted:
  Stavanger
  Enig her. Vil gjerne endre "kuk shipping" til "kun shipping" før ryktene begynner å gå.
   
  labbeleif, Skjalg, Gahr og 6 andre liker dette.
 8. glennrlie

  glennrlie
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Svarstad
  DET skipet har nok seilt.... ;)
   
  Jo-Helge liker dette.
 9. gustavf

  gustavf
  Expand Collapse
  Sentralstyre

  Mens vi venter på svar fra fmandal...

  Det er noen gode grunner til at man ikke ubegrenset kan editere sine innlegg på et forum, og at det derfor er helt vanlig med slike begrensninger.
  • Innholdet på et forumet er skapt av brukerne, og kan man editere innlegg kan man også fjerne dem. Fra tid til annen skjer det at medlemmer ønsker å forsvinne fra et forum, og slå litt hardt i døra når de går ut. Det har skjedd her, og det har skjedd på de fleste andre forum av litt størrelse. Verdien av et forum blir raskt redusert om alle innlegg fra aktive medlemmer blir borte. Hva skjer med verdien av forumet om Gahr, Kim, Eduard eller Oddvar (for å ta de fire med flest innlegg) bestemmer seg for å slette innleggene sine? Og selv om jeg ikke tror noen av de fire ville gjøre det, så er det ikke bare ei hypotetisk problemstilling.
  • Når noen går tilbake og endrer gamle innlegg ødelegges flyten i diskusjonene. Et ganske typisk eksempel er noen som ber om kommentarer på ei oppskrift og får en beskjed som «mer humle». Så går de tilbake og endrer oppskrifta, så kommentaren blir underlig eller kanskje misvisende for de som kommer inn senere. Noe lignende har vi sett i kjøp- og salgsforumet der annonser er endret etter at det er gitt et bud. Hva er det egentlig noen synes var verdt 2000 kr, når det opprinnelige innlegget bare inneholder «solgt»?
  • Aktive medlemmer går glipp av ny informasjon når den blir editert inn i et eksisterende innlegg. Selv med den korte tida vi kan editere nå, har jeg opplevd å se tråder med interessante spørsmål, som jeg gjerne vil følge med på, for så å oppdage at svaret har dukket opp som ei editering i et innlegg jeg allerede har lest, uten at jeg har fått noe varsel. Funksjonen som varsler om nye innlegg som kommer mens du skriver et svar, er et eksempel på noe som ikke fungerer med editeringer.
  • Forumet er også et nyttig arkiv, for eksempel over hva forskjellig utstyr har vært solgt for. Når det var mulig å redigere innlegg var det ganske vanlig at utstyr i annonser ble fjernet, og verdien av arkivet minsker. Tilsvarende når folk sletter spørsmål de selv har funnet svaret på eller i verste fall går inn og endrer noe som etterpå er reagert på.
  Det handler altså at man vanskelig kan tillate brukere å endre småting, som en skrivefeil, uten at det har en del betydelige risikoer. Kompromisset som er vanlig, og som også brukes her, er at brukere kan redigere noen minutter. For de fleste holder det for å oppdage at man har skrevet kuk på feil sted.

  Kort oppsummert: Forum fungerer best for diskusjon. Det er ikke en Wiki.
   
  Stig Aa. liker dette.
 10. Hans Einar

  Hans Einar
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Ser den. Mye fornuftig å reelle problemstillinger. Ønsker likevel å kommentere.
  * Om noen ønsker å gå ut døra på den ene eller andre måten. Vil det ikke da være fear at det er den enkelte skribent som bestemmer hva som skal stå igjen? Tragisk om de du nevner sletter sitt innhold, men om det er det de ønsker synes jeg de skal få lov til det.
  * her har jeg også sett at det legges inn kommentar at oppskrift er endet/oppdatert.
  * enig det kan skje. Kanskje editerte poster kan komme opp som ulest?
  * om en speidel, bb, eller gryte er solgt kan bare tråden slettes. Ofte er pris avtalt på PM også.

  Med ytterst få og kortvarige unntak er tonen god. Stort sett voksne folk i seriøs tone.

  Jeg synes det kan åpnes for redigering. Det vil vel forøvrig være en reversibel endring, om en ser at det ikke funker...

  Typed with thumbs.
   
 11. Bernts

  Bernts
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Stavanger
  Jeg kjøper argumentene dine, men jeg er fortsatt uenig.
  Jeg vil ha muligheten til å redigere mine egne feil, skrivefeil og oppskrifter.
  Og om jeg skulle være så uheldig å redigere et gammelt innlegg som forandret hele meningen med en tråd, så har jeg troen på at forumsmassen gir meg beskjed!
   
 12. gustavf

  gustavf
  Expand Collapse
  Sentralstyre

  Kanskje, men jeg synes ikke det. Når du deltar i en diskusjon, som forumet tross alt er, så er ikke det du skriver noe som er bare ditt. Det er også et grunnlag for mine meninger og mine innlegg. Du er en del av et ordskifte der dine innlegg bare er en del av et hele.

  Teknisk umulig/vanskelig. Et argument for at folk vil kunne editere har også vært at de ikke ønsker at innlegget skal få ny oppmerksomhet, noe som av og til er naturlig (rettet en liten skrivefeil), av og til mindre fornuftig (nytt innhold).
   
 13. mr blonde

  mr blonde
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Har sett på andre forum at man kan redigere tekst. Men ikke slette den opprinnelige teksten, og ligger som et valg typ "vis/skjul opprinnelig tekst". Er dette en mulighet?
   
 14. Gahr

  Gahr
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Det var ikke noe problem at vi kunne editere poster før, var det? At det rent hypotetisk kan bli det er en sak, men erfaringen på dette forumet er at det går helt fint. Jeg kan ikke huske at vi hadde klager på redigeringen av poster i det gamle systemet? Hva som KAN skje er en ting, men når så mange brukere faktisk ØNSKER en editeringsmulighet fordi dagens løsning oppleves som utilstrekkelig er vel det et argument i seg selv?
   
 15. TorsteinO

  TorsteinO
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Bosted:
  Nesodden
  Er enig med gahr, det var jo ikke noe problem før, så hvorfor skulle det bli det nå?

  En ting er om forumet hadde hatt politikk eller noe annet sånt som tema, men her er det stort sett utveksling av informasjon, tips og hjelp det dreier seg om.
   
 16. gustavf

  gustavf
  Expand Collapse
  Sentralstyre

  Jeg synes det er et problem at innlegg endres og at jeg ikke kan se hva som egentlig kommenteres. Eksempelet med oppskrifter er typisk, men også på kjøp- og salg. Restriksjonene kom heller ikke med nytt forum, men etter en diskusjon mellom IT-komiteen og styret i november (og var da et resultat av en konkret hendelse).

  Men det er selvfølgelig naturlig at det er de som ikke liker løsningen som roper høyest. Jeg er allikevel ganske sikker på at det er fornuftig å ha disse begrensningene.
   
 17. TorsteinO

  TorsteinO
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Bosted:
  Nesodden
  På kjøp og salg er det nok et poeng å stenge for redigering, men fex på oppskrifter må det da være mer praktisk totalt sett at originalposten kan korrigeres, og det samme med alle DIY-prosjektene

  Gjorde et kjapt søk og fant denne - https://xenforo.com/community/threads/post-edit-history-and-logging.46726/ - det er altså mulig å få forumet til å ta vare på alle tidligere versjoner av en post som redigeres. Det bør jo være det beste av begge verdener, da kan folk redigere og rette opp feil og endringer, mens det fremdeles er mulig å se tidligere versjoner av posten

  Det burde jo også fungere flott for kjøp og salg og andre mer seriøse temaer, da er det mulig å redigere en post for "legitime" grunner, mens juks og fanteri vil avsløres lett
   
  DanielH og Sjakkt liker dette.
 18. Gahr

  Gahr
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Jada, vi roper så høyt at. Men det er jo ganske tydlig at mange irriterer seg over problemet. Og det var færre som irriterte seg før.;)
   
 19. cjohansen

  cjohansen
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Oppegård
  Her er en til som irriterer seg over dette, men som ikke roper så høyt :p
   
 20. Odland

  Odland
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Bosted:
  Stavanger
  Er dette noe Styret har bestemt (eller de/den som roper høyest i Styret) så slik blir det uansett eller er dette noe som kan bli forandret om brukerne av Norbrygg vil ha tilbake muligheten til å redigere?
   
  #40 Odland, 23 Aug 2014
  Sist redigert: 23 Aug 2014

Del denne siden