[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Wit Jul
Poeng i konkurransen: 43,5 av 50
OG: 1.062 SG
FG: 1.012 SG
Farve (beregnet): 49 EBC
Beregnet bitter: 28 IBU, med formel 'Tinseth'.
Vørtermengde: 26 l
Sluttvolum: 23 l
Malt & sukker
2500 gram 35,3 % Pale-malt 5 EBC
2000 gram 28,3 % Hvetemalt 3 EBC
1000 gram 14,1 % Krystallmalt 150 EBC
1000 gram 14,1 % Hele hvetekorn 3 EBC
175 gram 2,5 % Sjokolademalt 900 EBC
400 gram 5,7 % Kandissukker 200 EBC
gram % EBC
Vann
23 l til innmesking
6 l til skylling
Meskeskjema
15 min 52 °C
35 min 63 °C
40 min 73 °C
15 min 78 °C
Kommentar til mesking: Brygget på Speidel Braumeister (RIMS)
Humle
25 gram Amarillo Pellet 9,1 %-alfa 70 min
25 gram Amarillo Pellet 9,1 %-alfa 10 min
30 gram Amarillo Pellet 9,1 %-alfa 1 min
Krydder og andre tilsetninger
20 gram Appelsinskall koketid 1 min
20 gram Korianderfrø koketid 1 min
15 gram Nellik koketid 1 min
15 gram Kanelstang koketid 1 min
5 gram Stjerneanis koketid 1 min
5 gram pomeransskall koketid 1 min
Koketid
Total koketid vørter: 80 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast 3944-Belgian Witbier Flytende 1l
Kommentar til gjær: Lagde gjærstarter med maltekstrakt
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 7 dager ved 20 grader
Modning/sekundærgjæring 14 dager ved 15-20 grader
Lagring 27 dager ved 10 grader
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 12.09.2010
Tappedato: 3.10.2010[/tt]
Navn på brygget: Wit Jul
Poeng i konkurransen: 43,5 av 50
OG: 1.062 SG
FG: 1.012 SG
Farve (beregnet): 49 EBC
Beregnet bitter: 28 IBU, med formel 'Tinseth'.
Vørtermengde: 26 l
Sluttvolum: 23 l
Malt & sukker
2500 gram 35,3 % Pale-malt 5 EBC
2000 gram 28,3 % Hvetemalt 3 EBC
1000 gram 14,1 % Krystallmalt 150 EBC
1000 gram 14,1 % Hele hvetekorn 3 EBC
175 gram 2,5 % Sjokolademalt 900 EBC
400 gram 5,7 % Kandissukker 200 EBC
gram % EBC
Vann
23 l til innmesking
6 l til skylling
Meskeskjema
15 min 52 °C
35 min 63 °C
40 min 73 °C
15 min 78 °C
Kommentar til mesking: Brygget på Speidel Braumeister (RIMS)
Humle
25 gram Amarillo Pellet 9,1 %-alfa 70 min
25 gram Amarillo Pellet 9,1 %-alfa 10 min
30 gram Amarillo Pellet 9,1 %-alfa 1 min
Krydder og andre tilsetninger
20 gram Appelsinskall koketid 1 min
20 gram Korianderfrø koketid 1 min
15 gram Nellik koketid 1 min
15 gram Kanelstang koketid 1 min
5 gram Stjerneanis koketid 1 min
5 gram pomeransskall koketid 1 min
Koketid
Total koketid vørter: 80 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast 3944-Belgian Witbier Flytende 1l
Kommentar til gjær: Lagde gjærstarter med maltekstrakt
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 7 dager ved 20 grader
Modning/sekundærgjæring 14 dager ved 15-20 grader
Lagring 27 dager ved 10 grader
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 12.09.2010
Tappedato: 3.10.2010[/tt]