Hei. Jeg holder på med en juleporter. Den gjærer ikke like kraftig som den første batchen; den første batchen ble brygget 5 dager før andre batchen, og batch nr 2 stoppet å putre i gjærlåsen før batch 1, så jeg ble litt usikker...
Etter 2 ukers gjæring (ved ca 10 grader) målte jeg SG til 1.040. Nei, jeg tok ikke måling underveis i gjæringen på første batchen siden den så ut til å gå riktige veien.
Batch 2:
I følge oppskrift skulle OG være 1.085 - 1.090, FG på 1.020 - 1.024.
Ja, jeg kunne sikkert vannet ut litt mere, for OG (etter koking) ble målt til 1.100. Å nå ligge på 1.040 tyder jo på at gjæren (WLP833 btw) har gjort _noe_ på de 2 ukene da... Hva tror folket? Ser dette ut som et ca. forventet løp?
Etter 2 ukers gjæring (ved ca 10 grader) målte jeg SG til 1.040. Nei, jeg tok ikke måling underveis i gjæringen på første batchen siden den så ut til å gå riktige veien.
Batch 2:
I følge oppskrift skulle OG være 1.085 - 1.090, FG på 1.020 - 1.024.
Ja, jeg kunne sikkert vannet ut litt mere, for OG (etter koking) ble målt til 1.100. Å nå ligge på 1.040 tyder jo på at gjæren (WLP833 btw) har gjort _noe_ på de 2 ukene da... Hva tror folket? Ser dette ut som et ca. forventet løp?