Gahr skrev:Jeg ville brukt US-05. Det blir ikke det samme, men så nær du kan komme med tørrgjær, skulle jeg mene.
TomS skrev:Takk for tips. Hva med: Wyeast 2565 Kolsch ACTIVATOR xl 125 ml? Den ligger i alle fall inn under det jeg klarer å kontrollere av temperatur...Gahr skrev:Jeg ville brukt US-05. Det blir ikke det samme, men så nær du kan komme med tørrgjær, skulle jeg mene.
Er dette bedre enn US-05? Og, vil det i så fall holde med en slik activator til 25 liter vørter? Vet at dette ikke er tørrgjær men enklere enn å lage starter...
Mats Thu skrev:Bruker Beersmith som bryggesoftware.
Der står det at en Kölsch skal lagres på 17,2 grader og sakte gå ned til lagertemperatur (0.2c)
Stemmer dette?
Og er forøvrig 16c i 14 dager den beste gjæringstemperaturen=?
Eller bør jeg pitche på ca 14 og gå sakte opp til 17c ila første 4 dagene?
Miguel skrev:Av det jeg vet så virker det bakvendt å senke tempen under gjæringa. Er du sikker på at det ikke er ment at den skal gjære ut på 17 grader og så skal man senke tempen etter gjæringa for lagring?
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk