Hallstein
Norbrygg-medlem
Halla folkens!
Har skaffa meg kjøleskap og STC-1000, samt jeg skal kjøpe inn en frostvakt fra Biltema, så nå blir det gjæringsskap!
Planlegger å brygge en oktoberfest/Märzen, vienna lager, pils eller maibock (alt lager altså.) og lurer derfor på noen små-ting.
Jeg har nå mulighet til å gjære kaldt, lage starter osv. så alt frem til primary er over har jeg kontroll på.
Det jeg lurer på er det man omtaler som "secondary" eller lagring av lager-ølet.
Har forstått at det skal lagres svært kaldt (1-2 grader celcius) over ganske lange perioder (4-8 uker)
men skal dette skje i samme dunk som primærgjæring? må jeg overføre ølet til en annen dunk?
Går det fint å gjære 4 uker på primærdunk for å etterpå kjøre lagringsperioden på Corneliusfat?
Siste alternativ hadde iallefall vært enklest for min egen del, men om det er noen stoffer som skal forsvinne under sekundærlagring forstår jeg jo selfølgelig at sekundærdunk er å foretrekke...
Har skaffa meg kjøleskap og STC-1000, samt jeg skal kjøpe inn en frostvakt fra Biltema, så nå blir det gjæringsskap!
Planlegger å brygge en oktoberfest/Märzen, vienna lager, pils eller maibock (alt lager altså.) og lurer derfor på noen små-ting.
Jeg har nå mulighet til å gjære kaldt, lage starter osv. så alt frem til primary er over har jeg kontroll på.
Det jeg lurer på er det man omtaler som "secondary" eller lagring av lager-ølet.
Har forstått at det skal lagres svært kaldt (1-2 grader celcius) over ganske lange perioder (4-8 uker)
men skal dette skje i samme dunk som primærgjæring? må jeg overføre ølet til en annen dunk?
Går det fint å gjære 4 uker på primærdunk for å etterpå kjøre lagringsperioden på Corneliusfat?
Siste alternativ hadde iallefall vært enklest for min egen del, men om det er noen stoffer som skal forsvinne under sekundærlagring forstår jeg jo selfølgelig at sekundærdunk er å foretrekke...