Finn Berger
Moderator
@larsovef @perolavfk
Jeg skal nok sjekke det forumet. Men jeg får vel være så ærlig å si at jeg har inntrykk av at lodo-miljøet er en smule menighetspreget, så jeg har en viss motstand.
Nå har jeg akkurat smakt på det første ølet jeg har prøvd en noenlunde konsekvent lodo-tilnærming på - en engelsk golden ale som jeg tappa opp for fire dager sida - og den er helt klart veldig god. Men den er ikke så god at jeg tenker "wow, at jeg har brygga i snart seks år uten å ha prøvd dette!" - og det er det jeg får inntrykk av at lodo-brygginga skulle føre til.
Nå trodde jeg ikke at det ville skje noe sånt mirakel, og jeg er helt fornøyd om jeg bare opplever en liten gevinst. Og det utelukker jeg ikke at jeg vil. Jeg har hatt en god følelse når jeg har brygga de siste bryggene mine. Det går både på utseendet på vørteren, og på lukt og smak.
Angående oksygeneringen: Det virker litt underlig, det der. Dersom det er igjen sulfitt, vil jo oksygenet som tilsettes etter at gjæren er tilsatt, ta seg av det, og det skader ikke gjæren; så mye er det ikke. Dersom det imidlertid ikke er igjen sulfitt, er det vel ikke så bra å tilsette oksygen?
Jeg behandler skyllevannet (batch sparge) på samme måte som meskevannet, og tilfører det via krana. Det så ut til å funke veldig bra. Illustrasjon:
Jeg skal nok sjekke det forumet. Men jeg får vel være så ærlig å si at jeg har inntrykk av at lodo-miljøet er en smule menighetspreget, så jeg har en viss motstand.
Nå har jeg akkurat smakt på det første ølet jeg har prøvd en noenlunde konsekvent lodo-tilnærming på - en engelsk golden ale som jeg tappa opp for fire dager sida - og den er helt klart veldig god. Men den er ikke så god at jeg tenker "wow, at jeg har brygga i snart seks år uten å ha prøvd dette!" - og det er det jeg får inntrykk av at lodo-brygginga skulle føre til.
Nå trodde jeg ikke at det ville skje noe sånt mirakel, og jeg er helt fornøyd om jeg bare opplever en liten gevinst. Og det utelukker jeg ikke at jeg vil. Jeg har hatt en god følelse når jeg har brygga de siste bryggene mine. Det går både på utseendet på vørteren, og på lukt og smak.
Angående oksygeneringen: Det virker litt underlig, det der. Dersom det er igjen sulfitt, vil jo oksygenet som tilsettes etter at gjæren er tilsatt, ta seg av det, og det skader ikke gjæren; så mye er det ikke. Dersom det imidlertid ikke er igjen sulfitt, er det vel ikke så bra å tilsette oksygen?
Jeg behandler skyllevannet (batch sparge) på samme måte som meskevannet, og tilfører det via krana. Det så ut til å funke veldig bra. Illustrasjon:
Sist redigert: