beate skrev:Skulle ønske du kunne skrive enda mere om gjær, litt mere nerdete. Kanskje det hører hjemme i neste bok?
MortenB82 skrev:Hei Gustav. Jeg ser av IPA-kapitlet at du har en beskrivelse og en basisoppskrift. Jeg synes det er bra, og kunne gjerne tenke meg at du har slike beskrivelser og basisoppskrifter for en rekke av de mest vanlige øltypene vi brygger hjemme. Jeg synes det er kjekt å ha et oppslagsverk hvor jeg kan se den typiske oppskriften for en gitt øltype, for så å evt. endre på noe. Siden du har et IPA-kapittel regner jeg med at du nok allerede har tenkt å legge det opp slik, men jeg håper det blir mer enn bare noen få øltyper.
Bernts skrev:Men, er det komplette kapitler som ligger ute som lesekopi?
:skitbra:Hans K skrev:Invistert og delt!
Freddy skrev:Blir det aktuelt å ha et kapittel i slutten av boka som tar for seg kortfattet forklaring om ord og uttrykk som ofte forekommer i dette gamet? Eller en slags ordliste om man vil? Denne kan også forklaringer på uttrykk som ikke nødvendigvis er tatt opp i selve boka, men som hjelp til videre studier eller utrykk man kan møte på i diskusjonsfora.
gustavf skrev:Freddy skrev:Blir det aktuelt å ha et kapittel i slutten av boka som tar for seg kortfattet forklaring om ord og uttrykk som ofte forekommer i dette gamet? Eller en slags ordliste om man vil? Denne kan også forklaringer på uttrykk som ikke nødvendigvis er tatt opp i selve boka, men som hjelp til videre studier eller utrykk man kan møte på i diskusjonsfora.
Ja, det blir sannsynligvis noe slikt i boka.
Roger skrev:gustavf skrev:Freddy skrev:Blir det aktuelt å ha et kapittel i slutten av boka som tar for seg kortfattet forklaring om ord og uttrykk som ofte forekommer i dette gamet? Eller en slags ordliste om man vil? Denne kan også forklaringer på uttrykk som ikke nødvendigvis er tatt opp i selve boka, men som hjelp til videre studier eller utrykk man kan møte på i diskusjonsfora.
Ja, det blir sannsynligvis noe slikt i boka.
Et tips da Gustav.
La denne inneholde noe om hvordan man substituerer malt. Dvs leser man en resept i et amerikansk blad, som referer til malttyper benyttet, hvordan kan man enkelt finne en som man kan få kjøpt her i Norge.
Samtidig som jeg alltid roter med omregning fra Lovibond til SRM til EBC.
Edit: det er med andre ord mange Tips og Hints som er nyttige å finne i en slik bok.