Øke O.G - maltekstrakt, sukker, spraymalt...?

Skal brygge en porter i mårra. Beer Smith gir en o.g på 1.064, men vil gjerne ha den opp mot 1.08. Hva er det beste å gjøre da?

1: tilsette en kg Moss maltekstrakt i koken? Isåfall når i koken bør dette tilsettes? Funker Moss bra til en mørk porter med masse sjokolademalt?

2: tilsette mørkt sukker i koken? Isåfall når, hva vil det gjøre med smak osv?

3: tilsette "spraymalten" til europris (brew enchancer?). Samme spørsmål som over ang tidspunkt og smak.

Tusen takk for evt innspill!
 
Vanlig DME er nok det beste hvis du skal spe på litt, men det har du ikke skrevet som alternativ.

Sukker gir deg bare helt gjærbart sukker og du mister maltfylden en porter skal ha. Brew enhancer er en cocktail av sukker og dme, altså halvveis bra.

Evt bruke mer malt, som er beste alternativet.
 
Har dessverre ikke tilgang til hverken mer malt eller DME i mårra, og listet det derfor ikke opp som forslag (burde selvsagt nevnt det i åpningsinnlegget).

Så da koker det ned til, Moss eller europris... Evt ingen da begge forslagene er ræva? :)
 
Tilbake
Topp