1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Øllet blir lysere under lagring

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av MonoBryggeriet, 14 Aug 2019 kl 21:45.

  1. MonoBryggeriet

    MonoBryggeriet
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jeg har brygget en Irish red (EBC ca 25) som nå etter bortimot 2 mnd har lysnet relativt mye. Fra å være mørk rødbrun i fargen er den nå nesten kobberfarget. Har prøvd å google litt på dette uten å ha funnet noe annet enn en tråd i et annet ølforum hvor noen nevnte at "den kunne skille seg hvis kok ikke var god nok"? Noen her som har en forklaring? Øllet er lagret på fat på mellom 1-2 grader. Bryggedagen gikk ikke som planlagt, og lav SG gjorde at kok var ca 2 timer. Men dette går jo imot det som jeg fant med googling og kilder jeg ikke aner noe om …
     
  2. Kalvatn

    Kalvatn
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    @Botnen
    Var ikkje du bort i noko lignande?
     
  3. Botnen

    Botnen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Jo, stemmer.. med meg viste det seg at ølet (som var på fat) hadde fryst. Så etterhvert som jeg kom lenger ned i fatet, smeltet sikkert isbiten i fatet å vatnet ut ølet mitt
     
  4. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Høres ut som mikroskopiske partikler som har sunket over tid
     
  5. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Partikler i ølet gjør det lysere, da de vil reflektere lyset bedre enn et øl fritt for partikler.

    Dette hørtes artig ut.
     

Del denne siden