Skal sette brygg nr 2 til helgen og tenkte derfor å lage en gjærstarter.
Har sjekket ut artikkelen her på forumet og blir ikke helt klok på hvor mye gjær jeg skal bruke.
Brygg: 20L Pale Ale
Gjær: 100g pakninger fra Brygging.no
Planlagt OG: 1050 --> 5g/10L gjær --> 10g gjær totalt
I følge kalkulatoren på jamils vil da gjær for 2L starter bli 1g.
Skal jeg da tilsette 9g i brygget i tillegg til gjær fra starter? Eller har jeg missforstått helt?
Har sjekket ut artikkelen her på forumet og blir ikke helt klok på hvor mye gjær jeg skal bruke.
Brygg: 20L Pale Ale
Gjær: 100g pakninger fra Brygging.no
Planlagt OG: 1050 --> 5g/10L gjær --> 10g gjær totalt
I følge kalkulatoren på jamils vil da gjær for 2L starter bli 1g.
Skal jeg da tilsette 9g i brygget i tillegg til gjær fra starter? Eller har jeg missforstått helt?