Finn Berger
Moderator
Pingle, jeg fyller de greiene der opp til 26 liter!Har aldri opplevd så høyt skum - 2 pakker Verdant til ca 23 L på OG 1.056. Vurderte bare 1 pakke men klinket til
Pingle, jeg fyller de greiene der opp til 26 liter!Har aldri opplevd så høyt skum - 2 pakker Verdant til ca 23 L på OG 1.056. Vurderte bare 1 pakke men klinket til
De 2 gangene jeg har brukt Verdant har jeg endt med 84% utgjæring. Begge med tørrhumling.
Siste batchen var splittet den ene bøtta stoppet på 75% før andre runde med tørrhumle. Men begge bøttene endte likt på 84% etter tørrhumling. Mesket litt lavere enn planlagt med 63° mot 65° som var planlagt.
Hvor ender dere med Verdant når det tørrhumles?
Kun brukt én gang på tørrhumlet øl, endte på litt over 80%De 2 gangene jeg har brukt Verdant har jeg endt med 84% utgjæring. Begge med tørrhumling.
Siste batchen var splittet den ene bøtta stoppet på 75% før andre runde med tørrhumle. Men begge bøttene endte likt på 84% etter tørrhumling. Mesket litt lavere enn planlagt med 63° mot 65° som var planlagt.
Hvor ender dere med Verdant når det tørrhumles?
Verdant er den første på lang tid som har gikk meg noe i nærheten av forventet utgjæring.Jeg har gående en Old Salt Tavern nå, på fjerde dagen. Starta gjæringa på 16/17 grader, satte den etter hvert opp på 18/19, og nå har den havna her oppe i varmen på 20/21. Den har gått fra 1.058 til 1.018, og det er 68% utgjæring så langt.
Brygget mitt står stadig og klukker jevnt og godt. Jeg har bare litt angst pga tidligere erfaringer - og fordi den har oppført seg litt likt med dem. Men det er en forskjell på wyeast 1318 og Verdant når det gjelder utgjæring. Sjøl om de skal ha samme opphav, er de ikke helt like.Verdant er den første på lang tid som har gikk meg noe i nærheten av forventet utgjæring.
Har 2 brygg
1: 1.040 -> 1.008 80%
2: 1.043 -> 1.010 77%
Begge mesket på hva Grainfather kaller 68°C