Vel, så kom jeg til slutt i gang.
Satt en pilsner, og en ale.
Pilsnern startet som 3kg ekstra lys ekstrakt og Wyeast 2007 gjær. Akkurat den tror jeg gikk rakt åt helheim! Vasa rundt med Beersmith, og fant ut av med en begrenset kokemengde grunnet liten kjele, så skulle jeg burke avsindige menger humle for å få noe effekt. Lessa nedpå 250gr Mittelfrüe i 6liter vørter 150gr 60 min, 100gr 30min), som Beersmith sa jeg trengte (tror jeg da, det jeg tolket det til) Problemet da var jo at det forsvant halve vørten i den forbanna humla, så etter bortkok og humlesug satt jeg igjen med litt over 3 av 6 liter. Tilsatte vann, og kom ikke lengre enn til 10liter før jeg var nede i OG1045. Bitter som juling, svart og liten. Så vi får se hvor det bærer med den, tror nok den går til draugen da jeg fant ut at jeg ikke kan styre varmen i rommet den står på fordi termostaten er kaputt. Så det får bli synsing med justering av åpenhet på vinduet...
Det andre er en ale. 3kg amber ekstrakt, 05.kg mørk spraymalt og to pakker 1098 English ale gjær. Denne gikk det antakgeligvis noe bedre med. Reduserte humlebruken drastisk, og endte til gjengeld opp med 5 av 6liter vørter vet oppstart av kokinga. Denne fikk jeg 18 liter ut av med en OG på 1050.
Og det tipset om å ikke engang snu ryggen til ved koking, den er gull verdt. "Skulle bare" skrelle en potet. Det gikk som det måtte gå, mye opptørk, og som den konsentrterte vørten klistrer seg...
Merkelig nok er jeg mest spent på "pilsen" som skal få navnet Frauenputz om den går i flaske og ikke til draugen.
Satt en pilsner, og en ale.
Pilsnern startet som 3kg ekstra lys ekstrakt og Wyeast 2007 gjær. Akkurat den tror jeg gikk rakt åt helheim! Vasa rundt med Beersmith, og fant ut av med en begrenset kokemengde grunnet liten kjele, så skulle jeg burke avsindige menger humle for å få noe effekt. Lessa nedpå 250gr Mittelfrüe i 6liter vørter 150gr 60 min, 100gr 30min), som Beersmith sa jeg trengte (tror jeg da, det jeg tolket det til) Problemet da var jo at det forsvant halve vørten i den forbanna humla, så etter bortkok og humlesug satt jeg igjen med litt over 3 av 6 liter. Tilsatte vann, og kom ikke lengre enn til 10liter før jeg var nede i OG1045. Bitter som juling, svart og liten. Så vi får se hvor det bærer med den, tror nok den går til draugen da jeg fant ut at jeg ikke kan styre varmen i rommet den står på fordi termostaten er kaputt. Så det får bli synsing med justering av åpenhet på vinduet...
Det andre er en ale. 3kg amber ekstrakt, 05.kg mørk spraymalt og to pakker 1098 English ale gjær. Denne gikk det antakgeligvis noe bedre med. Reduserte humlebruken drastisk, og endte til gjengeld opp med 5 av 6liter vørter vet oppstart av kokinga. Denne fikk jeg 18 liter ut av med en OG på 1050.
Og det tipset om å ikke engang snu ryggen til ved koking, den er gull verdt. "Skulle bare" skrelle en potet. Det gikk som det måtte gå, mye opptørk, og som den konsentrterte vørten klistrer seg...
Merkelig nok er jeg mest spent på "pilsen" som skal få navnet Frauenputz om den går i flaske og ikke til draugen.