Hei,
Til uka skal vi i gang med en ny brygging.
På kjøreplanen står det da nok en hveteøl.
Den var planlagt som en tysk hveteøl, men pga feil i leveranse sitter vi med Wyeast 3944 Belgian Wit i stedet for den planlagte 3638 Bavarian Wheat.
Nå har vi aldri brygga Wit tidligere, men etter det jeg har sett skal det vel egentlig brukes umaltet hvete i en Wit?
Vi kommer til å bruke 60% maltet hvete og 40% pilsnermalt, og det humles med Hallertauer Mittelfrueh.
Nå regner jeg med at det uansett blir et godt drikkende øl (og blir det ikke det så er det nok andre årsaker...) men:
Er det mest korrekt å klassifisere dette som en Wit, eller som en Weissbier?
Eller er det en "bastard" som ikke hører hjemme i noen av kategoriene?
Og: Er det noe spesiellt vi burde passe på i forhold til gjæring med Wit-gjær i forhold til Bavarian Wheat?
Til uka skal vi i gang med en ny brygging.
På kjøreplanen står det da nok en hveteøl.
Den var planlagt som en tysk hveteøl, men pga feil i leveranse sitter vi med Wyeast 3944 Belgian Wit i stedet for den planlagte 3638 Bavarian Wheat.
Nå har vi aldri brygga Wit tidligere, men etter det jeg har sett skal det vel egentlig brukes umaltet hvete i en Wit?
Vi kommer til å bruke 60% maltet hvete og 40% pilsnermalt, og det humles med Hallertauer Mittelfrueh.
Nå regner jeg med at det uansett blir et godt drikkende øl (og blir det ikke det så er det nok andre årsaker...) men:
Er det mest korrekt å klassifisere dette som en Wit, eller som en Weissbier?
Eller er det en "bastard" som ikke hører hjemme i noen av kategoriene?
Og: Er det noe spesiellt vi burde passe på i forhold til gjæring med Wit-gjær i forhold til Bavarian Wheat?