Skum - dårlig lagring el infeksjon?

2-3 av batchene mine har etter noen måneder blitt til skumfontener. Frem til det skjer er karbonering, smak osv helt normal. Er det pga lagring i romtemperatur el infeksjon at dette skjer? Har flaskene noen døgn i kjøleskap før de åpnes, men renner bare skum ut. Da er de typisk ca 6-7 mnd gamle.

Skal uansett flytte lageret ut i garasje for bedre lagringstemp.
 
Er du sikker på at ølet er ferdiggjæret når du tapper? Hvor mye sukker tilsetter du? Kjenner du noen usmaker etter 6-7 måneder?

Sent from my GT-I9305 using Tapatalk
 
Det kan jo være en tanke ja. Skal prøve å rote frem notater på est FG vs act FG.

Det har vært et par stouter og en porter, som jeg typisk bruker 5 gram sukker pr liter på.
 
Hvis det er snakk om infeksjon vil nok den ha utviklet seg såppass etter 7 måneder at man kjenner det tydelig på smaken også . (hvis ikke ganen er _veldig ufin)
 
Tilbake
Topp