Jeg smacket en pakke Wyeast Scottish Ale produsert i juni i går. Denne skal ha kun 10% viabilitet pga alderen i følge mrMalty. Pakken blåste imidlertid seg skikkelig opp i løpet av ett døgn!
Satte en liten starter i dag, 2,3 dl vørter av ekstra lys spraymalt tilsatt ca ¼ teskje gjærnæring, 1g kalsiumsulfat og noen dråper olivenolje.
Starteren ble ristet ca en gang i timen til å begynne med. Etter 4 timer er det allerede antydning til skum på overflaten og en god del CO2utvikling. Er litt mindre skeptisk til denne gamle pakken nå.
Jeg har ikke satt mange startere, dette er vel min tredje, men denne gjæra virker jo ganske sprek for alderen.
Eller er dette normalt?
Planen er å steppe opp med to trinn til før brygging neste helg. Da skal det brygges en selvkomponert variant av Stjørdalsøl. Tar for øvrig gjerne i mot kommentarer på denne:
http://www.haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cgi?pick=Fossbakk%20Single%20Malt&mine=&sort=date&stylesort=0&numshow=100&namesearch=Fossbakk&brewersearch=
Satte en liten starter i dag, 2,3 dl vørter av ekstra lys spraymalt tilsatt ca ¼ teskje gjærnæring, 1g kalsiumsulfat og noen dråper olivenolje.
Starteren ble ristet ca en gang i timen til å begynne med. Etter 4 timer er det allerede antydning til skum på overflaten og en god del CO2utvikling. Er litt mindre skeptisk til denne gamle pakken nå.
Jeg har ikke satt mange startere, dette er vel min tredje, men denne gjæra virker jo ganske sprek for alderen.
Eller er dette normalt?
Planen er å steppe opp med to trinn til før brygging neste helg. Da skal det brygges en selvkomponert variant av Stjørdalsøl. Tar for øvrig gjerne i mot kommentarer på denne:
http://www.haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cgi?pick=Fossbakk%20Single%20Malt&mine=&sort=date&stylesort=0&numshow=100&namesearch=Fossbakk&brewersearch=