startere: dekantere eller ha oppi hele?

Grei måte å skaffe seg en sixpack til helga på. Sett en 3liters starter m. humle, la den gå nesten ferdig, og tapp den på flaske så den kan gjøre seg ferdig der. Øl på 48 timer:confused:.

NB: Velg en gjær som flokkulerer godt.
Eller enda enklere: Starter med humle tappes på soda stream-flaske og tvangskarboneres med soda stream'en. Øl på under 24 timer!
Smaker sikkert bedre enn 1664 blanc! :D
 
Grei måte å skaffe seg en sixpack til helga på. Sett en 3liters starter m. humle, la den gå nesten ferdig, og tapp den på flaske så den kan gjøre seg ferdig der. Øl på 48 timer:confused:.
Eller enda enklere: Starter med humle tappes på soda stream-flaske og tvangskarboneres med soda stream'en. Øl på under 24 timer!
Smaker sikkert bedre enn 1664 blanc! :D
For pokker, jeg har jo en sodastream maskin!! Dette skal testes!
 
Vel, nå skal dette drikkes, også, da:rolleyes:.
Jeg var på kornølfestivalen i Hornindal i fjor sommer og smakte gjennom alle bidragene til NM i Tradisjonsbrygging.
Der var det MYE forskjellig, både i smaker og kvalitet.
Så at det finnes øl gjæret med kveik som smaker uvant (for å bruke en snill betegnelse) er helt klart.
Men det finnes øl på kveik som smaker veldig godt og.

Nå kommer det jo mer og mer øl gjæret med kveik og brygget på einerlåg om IKKE er tradisjonelt, men med moderne uttrykk (?).
Mye godt og spennende.

Men som sagt så finnes det også en god del tradisjonsbrygg som er veldig gode.
 
Jeg var på kornølfestivalen i Hornindal i fjor sommer og smakte gjennom alle bidragene til NM i Tradisjonsbrygging.
Der var det MYE forskjellig, både i smaker og kvalitet.
Så at det finnes øl gjæret med kveik som smaker uvant (for å bruke en snill betegnelse) er helt klart.
Men det finnes øl på kveik som smaker veldig godt og.

Nå kommer det jo mer og mer øl gjæret med kveik og brygget på einerlåg om IKKE er tradisjonelt, men med moderne uttrykk (?).
Mye godt og spennende.

Men som sagt så finnes det også en god del tradisjonsbrygg som er veldig gode.

Erfaringene mine er veldig begrenset, så jeg skal passe flåkjeften min. Kinn har jo en kveik-øl, og den synes jeg er grei nok - men egentlig mest kjedelig. Hvordan passer den inn i bildet?
 
Folk må slutte å disse kveik. Kan ikke ha smakt hoppy kveik fra Ø og tro at det er representativt. Kveik er bare så jævlig mye større, og så sinnsykt mangfoldig. Samme grainbill med kveik fra to nabogårder kan oppleves som forskjell på granskog og tropenekter. Don’t diss the kveik og vår egen kulturarv. Det blir som å si at alle bunader ser ut som røv.
 
Folk må slutte å disse kveik. Kan ikke ha smakt hoppy kveik fra Ø og tro at det er representativt. Kveik er bare så jævlig mye større, og så sinnsykt mangfoldig. Samme grainbill med kveik fra to nabogårder kan oppleves som forskjell på granskog og tropenekter. Don’t diss the kveik og vår egen kulturarv. Det blir som å si at alle bunader ser ut som røv.
Jeg var med deg til siste setning. :D
 
Folk må slutte å disse kveik. Kan ikke ha smakt hoppy kveik fra Ø og tro at det er representativt. Kveik er bare så jævlig mye større, og så sinnsykt mangfoldig. Samme grainbill med kveik fra to nabogårder kan oppleves som forskjell på granskog og tropenekter. Don’t diss the kveik og vår egen kulturarv. Det blir som å si at alle bunader ser ut som røv.

jamen - det gjør de jo:rolleyes:.

Jeg har et dårlig forhold til begrepet kulturarv. Så om jeg finner ut at kveikøl smaker py, så ser jeg ingen grunn til ikke å si det av nasjonale grunner.

Sjølsagt er kveiken interessant, og sjølsagt er det dumt å ikke ta vare på den, og utforske hva den kan tilføre bryggingen. Det er noe fascinerende ved at den har overlevd, og jeg synes alltid det er synd når ting bare blir borte fordi ingen rekker å innse at de kan ha verdi. Men jeg føler ingen forpliktelse overfor den fordi den liksom er "vår".

Jeg har smakt veldig lite kveikøl - og sa det ovenfor her, også. Men så langt har det lille jeg har smakt, ikke appellert til meg. Men jeg har ikke noe grunnlag for å mene noe om kveikøl generelt:). Jeg bare fleipa litt i svaret til Lars.
 
jamen - det gjør de jo:rolleyes:.

Jeg har et dårlig forhold til begrepet kulturarv. Så om jeg finner ut at kveikøl smaker py, så ser jeg ingen grunn til ikke å si det av nasjonale grunner.

Sjølsagt er kveiken interessant, og sjølsagt er det dumt å ikke ta vare på den, og utforske hva den kan tilføre bryggingen. Det er noe fascinerende ved at den har overlevd, og jeg synes alltid det er synd når ting bare blir borte fordi ingen rekker å innse at de kan ha verdi. Men jeg føler ingen forpliktelse overfor den fordi den liksom er "vår".

Jeg har smakt veldig lite kveikøl - og sa det ovenfor her, også. Men så langt har det lille jeg har smakt, ikke appellert til meg. Men jeg har ikke noe grunnlag for å mene noe om kveikøl generelt:). Jeg bare fleipa litt i svaret til Lars.

Jeg liker heller ikke all kveik. Og nasjonalisme bryr meg ikke, jeg er vestlending. Forholdet til kulturarv er uvesentlig. Men generalisering sv mangfold et ikke det. Det blir som å si at all engelsk øl er kjedelig. Kan man det uten å ha smakt mer enn en bitter?
 
Jeg liker heller ikke all kveik. Og nasjonalisme bryr meg ikke, jeg er vestlending. Forholdet til kulturarv er uvesentlig. Men generalisering sv mangfold et ikke det. Det blir som å si at all engelsk øl er kjedelig. Kan man det uten å ha smakt mer enn en bitter?

Der er vi helt enige:). Og det finnes mange dårlige bittere - deriblant de fleste mine:p.

Prøv å overse skrivefeilene mine, jeg har lærerutdanning fra HiB.

Det er hermed gjort:)!

@Finn Berger Du ble kanskje et offer for min generelle frustrasjon rundt emnet. Beklager om det ble personlig.

Det er hermed oversett:)! Og jeg tok det ikke så personlig, heller. Det er bare begrepet kulturarv jeg har en allergisk reaksjon på;). (Og bunader. Jeg må holde meg inne 17. mai:p.)
 
Tilbake
Topp