Hey, hadde egentlig tenkt å lage en CCCPale Ale fra Bryggselv med US-05 som gjær men siden jeg ikke har noen tempkontroll der ble jeg anbefalt og heller gå for en annen type da jeg ligger i sjiktet 21-24 pluss-ish, valget falt da på Petite Saison med WLP590. Hva er slingringsmonnet på gjær? Vil tro det må være litt tilgivende med +/- 2-3 grader? Ble fortalt i butikken at hvis jeg brygget med US-05 ville jeg få noe uønsket fruktsmak ved så høy temp, den skulle stå på 18-21. Vil denne bismaken fra gjæren smake verre enn om jeg hadde introdusert frukt selv? Synes WLP590 oppførte seg ganske rolig gjennom gjæringen i starten og roet seg ytterligere etter det igjen, ikke brukt flytende før så jeg vet ikke hva jeg kan forvente. Ser at det er trykk der men ikke opplevd noe i nærheten av det som kokte med US-05 da jeg lagde Sorachi Ale...og ja jeg vet at ploppingen i låsen ikke er noe som helst en fasit for forløpet..
Puh, sliten av all skrivingen jeg
Puh, sliten av all skrivingen jeg