Tråden for dumme spørsmål.

Her er en artikkel om meksikansk lager der de også tar opp vannprofil
Jeg synes egentlig ikke de tar opp vannprofil:
  • Adjust your water profile to mimic the soft water typically found in Mexican regions. If you’re unsure about your water, consider using a water treatment or distilled water and adding minerals as needed.
Det var bare masse ord og lite konkret i den artikkelen.
 
Jeg synes egentlig ikke de tar opp vannprofil:
  • Adjust your water profile to mimic the soft water typically found in Mexican regions. If you’re unsure about your water, consider using a water treatment or distilled water and adding minerals as needed.
Det var bare masse ord og lite konkret i den artikkelen.
OK, litt ordrik:). Men jeg synes de gir meg det jeg trenger når det gjelder vann.

De lenker til denne oppskrifta: https://www.brewersfriend.com/homebrew/recipe/view/1188860/mexican-lager. Der finner du en vannprofil. Den har 70 ppm klorid og 10 ppm sulfat, med andre ord en rimelig tung vekt på klord i balansen mellom de to, men likevel ikke i seg sjøl veldig høyt.

Bløtt vann betyr at det er lite kalsium, så det er en nokså konkret informasjon. Du kan også lese ut av det at TDS - altså den totale mengden av mineraler - er lav.

Med utgangspunkt i vanlig norskt vann hadde jeg slengt oppi ei teskje kalsiumklorid i mesken - eller kanskje heller magnesiumklorid - og latt det bli med det. (Til et brygg på 25 liter.) Pluss syre, sjølsagt.
 
OK, litt ordrik:). Men jeg synes de gir meg det jeg trenger når det gjelder vann.

De lenker til denne oppskrifta: https://www.brewersfriend.com/homebrew/recipe/view/1188860/mexican-lager. Der finner du en vannprofil. Den har 70 ppm klorid og 10 ppm sulfat, med andre ord en rimelig tung vekt på klord i balansen mellom de to, men likevel ikke i seg sjøl veldig høyt.

Bløtt vann betyr at det er lite kalsium, så det er en nokså konkret informasjon. Du kan også lese ut av det at TDS - altså den totale mengden av mineraler - er lav.

Med utgangspunkt i vanlig norskt vann hadde jeg slengt oppi ei teskje kalsiumklorid i mesken - eller kanskje heller magnesiumklorid - og latt det bli med det. (Til et brygg på 25 liter.) Pluss syre, sjølsagt.
Ok, men spørsmålet var egentlig hvorfor det er så stor forskjell på de to profilene i Brewfather.
 
Ok, men spørsmålet var egentlig hvorfor det er så stor forskjell på de to profilene i Brewfather.
Sånne okkulte spørsmål har jeg ikke noe svar på. Jeg bare regna med at du uansett lurte på hva slags profil du skulle bruke:).

Sånn litt på sida så er vel det viktigste det ølet du har i hodet? Og der finner du vel et noenlunde svar på både forholdet mellom klorid og sulfat, og på hvor du skal legge TDS. Du er jo en gammel rev:).

(Neida, jeg googler etter vannprofiler, jeg også.)
 
Tilbake
Topp