Tråden for dumme spørsmål.

Har også hatt bra hell med dette. Eigentleg opplevd at sukkerlaken fordeler seg overraskande bra. Men er det ein god grunn til at du ikkje flasker direkte frå gjæringskar? Eg antar kanskje det er litt større fare for grums?
Har ikke brukt naturlig karbonering på mange år. Skulle jeg ha begynt med det igjen så hadde jeg nok flaska rett fra gjæringskar ja.
 
Har også hatt bra hell med dette. Eigentleg opplevd at sukkerlaken fordeler seg overraskande bra. Men er det ein god grunn til at du ikkje flasker direkte frå gjæringskar? Eg antar kanskje det er litt større fare for grums?

Han eg brygger med leikar med tanken om å dosere inn sukkerlake i flasker også.
Sukkerlake i flaske er en måte, også. Du trenger ei sprøyte å dosere med.

Skulle jeg flaska fra karet, hadde jeg fått problemer med de siste literne. Det ville variert litt med typen gjær - og det ville funka dårlig med tørrhumling, trur jeg. Jeg får jo med litt over i blandingskaret, men det bunnfeller seg. Jeg får med alt fra blandingskaret - og akkurat den siste flaska kan få noe grums. Men den får bare et kryss på korken - og så blir det den første jeg drikker:). (Man må jo teste karboneringa;).)
 
Cold crash hvis du har mulighet. Bare sørg for å ikke dra inn oksygen

Evt. kan du prøve å sette på litt trykk eller blåse igjennom litt CO2
Har du prøvd å agitere karet litt..?
Jeg har også Verdant ipa-gjær som ligger som et tett lokk på toppen.
Hvordan blir det med tanke på tørrhumling?
 
Jeg har også Verdant ipa-gjær som ligger som et tett lokk på toppen.
Hvordan blir det med tanke på tørrhumling?
Det går fint, men du må "riste ned" humla med javne mellomrom. Den blander seg med gjæren i topplokket, og flyter ganske raskt opp til den igjen etter at du har rista.
 
Hadde akkurat samme problemet nå nettopp, viste seg at lokket på fatet ikke hadde kommet helt på plass. Tilsatte trykk og da smalt det på plass.

Kan også være lekkasje et annet sted.

Ser ut som du kan ha rett. Da ble det ikke rare trykkgjøringa denne gang
 
Har en pose med campden pulver. Tenkte å bruke litt av det ved neste omstikk på et winexpert sett som står og godgjør seg. På posen står det best før oktober 2022. Kan sånt egentlig gå ut på dato, eller greit å bruke..?
 
Det skal ikke være no problem. Spørsmålet er om du trenger det
Litt av hvert den vinen skal tilsettes uansett og jeg har aldri hatt no behov for det
 
Har en pose med campden pulver. Tenkte å bruke litt av det ved neste omstikk på et winexpert sett som står og godgjør seg. På posen står det best før oktober 2022. Kan sånt egentlig gå ut på dato, eller greit å bruke..?
Enig med @loebrygg. Trur settene er veldig godt komponert, sånn at du ikke trenger å tilsette noe utover det som følger med. Og sulfitt trur jeg en skal være veldig foriktig med å overdosere.
 
Det skal ikke være no problem. Spørsmålet er om du trenger det
Litt av hvert den vinen skal tilsettes uansett og jeg har aldri hatt no behov for det
Ja, går forskjellige poser nedi der. Forrige 8-ukers kit jeg hadde var ikke like friskt på smak som 6-ukers kittet, og så står det nederst at de anbefaler campden utover dag 56.
 
Jeg har lurt på det samme, et datapunkt er at vi drakk siste flaske av en runde hvitvin som var satt 1 oktober rett før helgen nå. Stadig god. Den har vært lagret liggende i en kjølig kjeller. Merker at jeg føler for å skaffe noe metabisulfitt for vinter som er planlagt lengere lagring for. (Har akkurat flasket en ny runde hvitvin som jeg satt rett før jul. Jeg er overrasket om noe av den overlever et bryllup i slutten av august)
 
Tilbake
Topp